Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Scotch Hot Pot Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 12/11/08

hot_pot_400

Είναι καταπληκτικό πιάτο.
Ιδανικό για κρύες νυχτιές δίπλα στο τζάκι. Πρέπει να εξοπλιστούμε..... χειμώνας έρχετε και ... πρέπει να αξιοποιηθεί!!!!!

Η συνταγή είναι από τοPotato Recipes Edited by Elizabeth Craig (The Potato Marketing Board 1934).

Υλικά
  • 900 γρ. αποφλοιωμένες πατάτες
  • 450 γρ. μπούτι βοδινό
  • 225 γρ. χοιρινά λουκάνικα
  • 225 γρ. αποφλοιωμένες τομάτες
  • 1 μήλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • Ζωμός ή νερό
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση

Αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και τα κόβουμε στα 3. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Αλευρώνουμε το κρέας και το λουκάνικο σε αλεύρι, το οποίο έχουμε καρυκεύσει με αλάτι και πιπέρι. Καθαρίσουμε και κόβουμε σε φέτες το μήλο, το κρεμμύδι, τις πατάτες και τις ντομάτες. Βάζουμε ένα στρώμα από φέτες πατάτας στο κάτω μέρος μιας πήλινης κατσαρόλας. Καλύπτουμε με το κρέας και τα λουκάνικα και στη συνέχεια με το μείγμα λαχανικών και μήλου. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα και τελειώνουμε με πατάτες. Συμπληρώστε τα τρία τέταρτα του συνόλου με το ζωμό ή το νερό, ή με σάλτσα αραιωμένη με νερό. Καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες. Σερβίρουμε από την κατσαρόλα.

Φωτογραφικό υλικό : Greasy Spoon

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11071
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/11/08 )