Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φιλέτο με σάλτσα moscovite Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 12/11/08
Αυτή ή συνταγή είναι δικής μου στιγμιαίας έμπνευσης και έχει μία πολύ γλυκιά ιστορία. Κάποια Χριστούγεννα, όταν σπούδαζα στην Αγγλία, ήμουν ολομόναχη. Οι συμφοιτητές μου είχαν γυρίσει στα σπίτια τους για τις γιορτές, το αγόρι μου ήταν ... ένδων στο στρατό, οι γονείς μου ήταν ταξίδι στον Καναδά και εγώ είχα μείνει στο Λονδίνο για να διαβάσω γιατί έπρεπε ακριβώς μετά τις γιορτές να παραδώσω πτυχιακή. Απαίσια Χριστούγεννα σκεφτόμουνα κατά τις 7 το απόγευμα και τότε χτύπησε το κουδούνι!!! Ήταν το αγόρι μου, που είχε πετάξει από Αλεξανδρούπολη - Αθήνα και μετά κατευθείαν Λονδίνο για να μου κάνει έκπληξη. Έπρεπε κάτι να φτιάξω να φάμε και το μόνο που υπήρχε ήταν κάτι κατεψυγμένα φιλέτα. Έτσι γεννήθηκε αυτή η συνταγή από ανάγκη να μετατραπούν τα φιλέτα σε κάτι γιορτινό. Από τότε ότι και να έχει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχει και αυτό το φαγητό!!!!!
Με πολύ αγάπη για τις Γιορτινές μέρες που έρχονται!!!!!!!
Υλικά
Για τα φιλέταbeef_filet_400
  • 4 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 3 κ.σ χοντροκομμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
Για τη σάλτσα
  • 70 ml κονιάκ
  • 1 κ.σ κουκουνάρι
  • 1 κ.σ σταφίδες
  • 1 κ.σ αμύγδαλα φιλέ
  • 1 φλ. ζωμό βοδινού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6-7 μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα φιλέτα
Βάζουμε το πιπέρι σε ένα αντικολλητικό χαρτί με μεγάλη επιφάνεια και το απλώνουμε σε όλο το χαρτί. Αλείφουμε ελαφρά τα φιλέτα με ελαιόλαδο και τα πατάμε πάνω στο πιπέρι να κολλήσει καλά. Αλατίζουμε. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε τα φιλέτα στο βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το σκεύος και τα κρατάμε ζεστά.

Για τη σάλτσα
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ τουλάχιστον για δεκαπέντε λεπτά. Στο ήδη χρησιμοποιημένο σκεύος χωρίς να το σκουπίσουμε προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, ακολούθως το κουκουνάρι, το ροδίζουμε ελαφρά και τελειώνουμε με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και μόλις μαλακώσουν και τα μανιτάρια, ρίχνουμε το κονιάκ με τις σταφίδες και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό και με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη βγάζουμε από τον πάτο του σκεύους τα απομεινάρια από το σοτάρισμα των φιλέτων και αφήνουμε να βράσουν με το ζωμό μέχρι να εξατμισθεί το περισσότερο υγρό. Προσθέτουμε το φιλέ του αμύγδαλου, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Σερβίρουμε τα φιλέτα περιχύνοντας τα με τη σάλτσα. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με ρύζι, κροκέτες πατάτας ή σοταρισμένα λαχανικά.

Φωτογραφικό υλικό :Naomi's Cooking

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7753
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-11-2008 21:01
 
σαν φιλετο με σοκολατα ειναι !!!!!!!! 
μπραβο κοριτσι μου τελειο !!!!!!
 
FRANKIE
2. 13-11-2008 21:11
 
Ευχαριστώ Frankie αλλά εδώ είναι σκούρα η φώτο. Βγήκε με πολύ κακό φωτισμό. Χίλια ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια και την καλή σου διάθεση.
 
KristineS
3. 19-01-2012 20:14
 
Πολύ ωραίο φαίνεται Κριστίν. Η σάλτσα είναι παράξενη αλλά πρέπει να είναι νόστιμη. θα τη δοκιμάσω γιατί μου αρέσει το μοσχάρι όπως και να είναι.
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/02/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός