Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πάστα Φλώρα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από irini   
Πέμπτη, 13/11/08
ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ. αλευρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αμύγδαλα ωμά με το φλούδι τριμμένα στο multi
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουτ.γλ μπεικιν
  • ελάχιστο αλάτι
  • 250 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο (ή ό,τι γεύση σας αρέσει)
cimg3750_01
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
cimg3753 Χτυπάτε όλα τα υλικά (εκτός της μαρμελάδας) στο μίξερ με το εργαλείο για τις ζύμες.
Αφού γίνουν μια μαλακή ζύμη, τη βάζετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Μετά απλώνετε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες Νο 26, αφού εχετε κρατήσει πριν λίγη για το ντεκόρ (περίπου το 1/3, και λιγότερη)
Στη συνέχεια απλώνετε τη μαρμελάδα και μετά με τη ζύμη που κρατήσατε φτιάχνετε "φιδάκια" για να στολίσετε την τάρτα σας και τα αλοίφετε με αυγό.
Ψήνετε στους 200oC για 40-45'.

Tips: -Τα αμύγδαλα τα τρίβετε τοσο όσο θέλετε να τα νιώθετε όταν την τρώτε. Οσο πιο πολυ τα τρίψετε τόσο θα ενσωματωθούν στη ζύμη και θα είναι πιο τραγανή.
- Τα "φιδάκια"¨προτείνω να μην τα κάνετε πολύ παχιά γιατι με το ψήσιμο απλώνουν και χάνεται οπτικά ή μαρμελάδα. (Οπως θα δείτε και στη φωτο μου).
Επειδη η ζύμη είναι πολύ μαλακή και πλάθονται λίγο δύσκολα απλώστε στον πάγκο ή στα χέρια σας αλεύρι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 12331
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 14-11-2008 09:07
 
ειρηνη μου τρελενομαι για παστα φλωρα θα την φτιαξω και θα βαλω δικια μου μαρμελαδα . ευχαριστουμε!
 
FRANKIE
2. 14-11-2008 10:18
 
γ.ο.χ. Τι σημαίνει?????
 
KristineS
3. 14-11-2008 10:19
 
για όλες τις χρήσεις :)
 
irini
4. 14-11-2008 10:21
 
οκ κατάλαβα για όλες τις χρήσεις. Συγνώμη!!
 
KristineS
5. 14-11-2008 10:21
 
ουπς δεν πρόλαβα :grin
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 10/02/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός