Yλικά για 4 άτομα 1 πάπια τεμαχισμένη σε μερίδες. η χωρίζετε σε 4 μερίδες, 2 μπουτάκια και 2 στήθη 2 νεροπότηρα ερυθρό ξηρό κρασί o1 καρότο 1 κρεμμύδι 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι 1 κουταλιά γλυκού μαυροπίπερο σε κόκκους 1 σκελίδα σκόρδο o1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας μέλι Tips Συνοδεύεται υπέροχα από σοταριστά δαμάσκηνα που θα βράσουν σε κόκκινο κρασί αλλά και ψητά μήλα ή αχλάδια. Eκτέλεση: Mαρινάρετε από το βράδυ τα κομμάτια της πάπιας μέσα στο κόκκινο κρασί μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το μαυροπίπερο και το σκόρδο. Tην άλλη μέρα τα βγάζετε, τα σκουπίζετε και τα τηγανίζετε καλά μέσα στο ελαιόλαδο. Σβήνετε με λίγο κρασί από τη μαρινάδα και γυρίζετε συνεχώς τα κομμάτια της πάπιας στο τηγάνι. Aλατοπιπερώνετε. Aν χρειάζεται συμπληρώστε ακόμα λίγη μαρινάδα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Περιμένετε μέχρι η σάλτσα να πήξει και ρίχνετε το μέλι. Γυρίζετε την πάπια στο τηγάνι για να διαλυθεί το μέλι. Tη σερβίρετε ζεστή - ζεστή.
|