Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ με πορτοκάλι σαγκουίνι
Κέικ με πορτοκάλι σαγκουίνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Πέμπτη, 13/11/08
citruscake_400

Για τον καφέ ή το τσάι σας, για το γιορτινό πρωινό σας, για να εντυπωσιάσετε και να μοσχοβολήσει το σπίτι σας.

Υλικά
Για το κέικ
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος 
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 πορτοκάλια σαγκουίνι (ξύσμα & χυμός)
  • ½ κ.γ σόδα ψησίματος
  • ½ κ.γ baking powder
  • ¾ κ.γ αλάτι
Για το γλάσο επικάλυψης
  • ½ φλ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • χυμός από 2 πορτοκάλια σαγκουίνι
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάτε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ανοίξει το χρώμα και να γίνει μία ομοιογενής φουσκωτή κρέμα.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με μία σπάτουλα ξύνουμε ελαφρά τα πλευρά του μπολ τακτικά σε όλη αυτή τη διαδικασία.).
Προσθέτουμε ένα αυγό τη φορά και να συνεχίζουμε μέχρι να προσθέσουμε όλα τα αυγά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σταδιακά σε μικρές δόσεις μέσα στο μείγμα του βουτύρου – αυγών, εναλλάξ με το γάλα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά. Είναι απαραίτητο να μην παραχτυπήσουμε το μείγμα. Δεν χρειάζεται το μείγμα να είναι ομοιογενές μπορεί να έχει και σβωλάκια τα οποία θα φύγουν κατά τη διαδικασία του ψησίματος. Εάν χτυπήσουμε πολύ με το μίξερ το μείγμα θα βγάλει πολύ γλουτένη και το κέικ θα γίνει περισσότερο σαν ψωμί. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και αναμειγνύουμε.
Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε καλύψει κάθε αμυχή ή γωνία. Το μείγμα δεν θα πρέπει να καλύπτει πάνω από τα ¾ της φόρμας. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ελέγχουμε μετά από μία ώρα χρησιμοποιώντας μία οδοντογλυφίδα. Μόλις βγει καθαρή από το κέντρο του κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.

Για το γλάσο επικάλυψης

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε το κέικ όσο είναι ζεστό.

Φωτογραφικό υλικό : Bekcs and Posh

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 12219
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 17-11-2008 01:03
 
Χριστίνα το κέηκ σου πρέπει να είναι εξαιρετικό! Άλλωστε ξέρω τις συνταγές σου εδώ και πάρα πολύ καιρό...μπορώ να το φτιάξω και με το κοινό πορτοκάλι γιατί είναι δύσκολο να βρώ σαγκουϊνι τέτοια εποχή? Υποθέτω ότι μόνο στο χρώμα μπορεί να αλλάξει λίγο :zzz :zzz
 
YANNA
2. 17-11-2008 09:08
 
Μπορείς να το φτιάξεις με ότι πορτοκάλι θέλεις (έχεις δίκιο για το χρώμα)ακόμα και με κόκκινο γκρέιπ φρουτ αν ανέχεσαι την ελαφριά πικρίλα του. Πολλές φορές το έχω φτιάξει με λάιμ και γίνεται πρασινούλι και υπέροχο.
 
KristineS
3. 01-02-2011 11:03
 
η κρεμα γαλακτος που ειναι γραμμενη;
 
georgi79
4. 02-02-2011 22:17
 
Είχα γράψει κατά λάθος γάλα. Το διόρθωσα.
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 02/02/11 )