Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που με έχει ξελασπώσει σε αρκετά "έκτακτα" τραπέζια. Εγώ την κάνω και για μπουφέ.
Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες ή τρομπετίνια)
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 10 φέτες μπείκον καπνιστό κομμένο κομματάκια
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 300γρ τυρί που λιώνει π.χ ρεγκάτο
Εκτέλεση
- Αλέθουμε στο μπλέντερ όλες τις πιπεριές να γίνουν σχεδόν πουρές.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον.
- Προσθέτουμε τις αλεσμένες πιπεριές και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε εώς ότου εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα να πάει παντού και προσθέτουμε το τυρί.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει το φαγητό (περίπου 45')
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12476 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |