Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Κουταλιού arrow Περγαμόντο γλυκο του κουταλιού Νο.01
Περγαμόντο γλυκο του κουταλιού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Σάββατο, 15/11/08
Το γλυκό αυτό μαζί με τη συνταγή του είναι προσφορά φίλης από τη Σκάλα Λακωνίας
Υλικά
  • 5 περγαμόντα
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Διαδικασία
  • Τρίβουμε την επιφάνεια των περγαμόντων με τον τρίφτη και ξεπλένουμε καλά.
  • Σκουπίζουμε τα φρούτα με στεγνή πετσέτα. Κόβουμε τη φλούδα των φρούτων σε χοντρά κομμάτια και αφαιρούμε την ψίχα τους. Κόβουμε κάθε κομμάτι σε λεπτές λουρίδες.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τις φλούδες και τις βράζουμε για πέντε λεπτά. Αδειάζουμε το νερό ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο και προσθέτουμε πάλι νερό βραστό και βράζουμε για άλλες τέσσερις φορές με την ίδια διαδικασία.
  • Μετά αφήνουμε τις φλούδες σε νερό που να τις σκεπάζει για δυο μέρες αλλάζοντας το νερό πέντε έως έξι φορές.
  • Στραγγίζουμε και αφήνουμε τις φλούδες πάνω σε στεγνή πετσέτα για τρεις ώρες.
  • Σε 1 ½ ποτήρι νερό διαλύουμε τη ζάχαρη και το ξινό. Προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
  • Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 16639
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-11-2008 22:13
 
Να 'σαι καλά Ξανθή μου κι εσύ και η πατριώτισσα φίλη σου. Δεν είχα τη συνταγή, αν και το περγαμόντο είναι από τα πλέον μου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού. Μόνο που μέχρι σήμερα δεν έχω βρει πουθενά περγαμόντα προς πώληση. Αν έχει κανείς ιδέα που τα βρίσκουμε, θα με υποχρέωνε. :)
 
rena
2. 16-11-2008 22:20
 
Τώρα δεν υπάρχουν , αργότερα εγώ βρίσκω στη λαϊκή αγορά. Όταν έχει θα σου πω.
 
xanthibax
3. 16-11-2008 23:56
 
Πω πω τι μου κάνεις το λατρεύω αυτό το γλυκό!!! :zzz Υπέροχο άρωμα, καταπληκτική γεύση!!!! Άξια!!!!
 
KristineS
4. 17-11-2008 00:24
 
Μπράβο Ξανθή πολύ ωραία η συνταγή σου. 
Τα περγαμόντα αργούν ακόμα, συνήθως είναι καλά μετά το Γενάρη. Εγώ αντί για ξινό βάζω μισό φλ.καφέ χυμό απο το περγαμόντο για 7 περγαμόντα :roll :roll
 
YANNA
5. 16-01-2009 18:10
 
Ξανθή μου να σε ρωτήσω κάτι :)  
Επειδή πήρα να φιάξω περγαμόντο 5 κομμάτια αλλά είναι μεγάλα 2700 γρ. για να καταλάβεις η ζάχαρη παραμένει η ίδια ή πρέπει να μετρήσω κάπως αλλιώε σε γρ. ή ποτήρια ας πούμε :?
 
Fey
6. 16-01-2009 20:58
 
Fey αν σε πρόλαβα , ζύγισε τις φλούδες πριν τις βράσεις και μετά βάλε τόση ζάχαρη σε γραμμάρια το βάρος τους συν 30% επιπλέον.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/01/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός