Το γλυκό αυτό μαζί με τη συνταγή του είναι προσφορά φίλης από τη Σκάλα Λακωνίας
Υλικά
- 5 περγαμόντα
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Διαδικασία - Τρίβουμε την επιφάνεια των περγαμόντων με τον τρίφτη και ξεπλένουμε καλά.
- Σκουπίζουμε τα φρούτα με στεγνή πετσέτα. Κόβουμε τη φλούδα των φρούτων σε χοντρά κομμάτια και αφαιρούμε την ψίχα τους. Κόβουμε κάθε κομμάτι σε λεπτές λουρίδες.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τις φλούδες και τις βράζουμε για πέντε λεπτά. Αδειάζουμε το νερό ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο και προσθέτουμε πάλι νερό βραστό και βράζουμε για άλλες τέσσερις φορές με την ίδια διαδικασία.
- Μετά αφήνουμε τις φλούδες σε νερό που να τις σκεπάζει για δυο μέρες αλλάζοντας το νερό πέντε έως έξι φορές.
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε τις φλούδες πάνω σε στεγνή πετσέτα για τρεις ώρες.
- Σε 1 ½ ποτήρι νερό διαλύουμε τη ζάχαρη και το ξινό. Προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
- Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 18216 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |