Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Ριζότο με γαρίδες Νο.02 (και πορτοκάλι)
Ριζότο με γαρίδες Νο.02 (και πορτοκάλι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Σάββατο, 15/11/08

Η συνταγή είναι δική μου καθ΄ολοκληρίαν και είναι η αγαπημένη του έτερου μου ήμισυ. Την συνταγή την έχω δημοσιεύσει και σε άλλο site αλλά πιστεύω ότι οι συνταγές πρέπει να είναι για όλους. Εξαιρετικά αφιερωμένη στη συνσαίτισα Ρένα που αναζητά γρήγορες συνταγές και στην Κate σε ανταπόδωση της μαρμελάδας κρεμμυδιού.

Μπορούμε να βάλουμε είτε καθαρισμένες γαρίδες είτε ολόκληρες. Προσωπικά προτιμάω τις καθαρισμένες γιατί είναι πιο εύκολο να τις φάμε μέσα σε ένα ριζότο.
Υλικά
  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • 2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ ξύσμα Τζίντζερ
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 5 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι \ πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να ξανθύνει και ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας για να μη πιάσει. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών. Το βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ριζότο να βράσει άλλα 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού, αλάτι πιπέρι. Ολοκληρώνουμε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9612
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-11-2008 20:52
 
Ευχαριστώ Χριστίνη. Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.
 
RENA
2. 21-11-2008 17:09
 
Πολύ ωραία συνταγή κι αυτή. Όμως δεν είναι πολύς ο χρόνος που βράζουν οι γαρίδες. Σκληραίνουν συνήθως όταν βράσουν πάνω από 3-4 λεπτά. Εσένα σου γίνονται σωστές?
 
Nena
3. 22-11-2008 00:08
 
Nena καλησπέρα. Συνήθως δεν έχω πρόβλημα γιατί είναι μεγάλο το μέγεθος της γαρίδας και αν είναι αποφλοιωμένες τότε τις βάζω κατευθείαν από την κατάψυξη αν όχι χρειάζονται αυτό το χρόνο για να βράσουν.
 
KristineS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )