Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό μπούτι με δαμάσκηνα και βερίκοκα
Χοιρινό μπούτι με δαμάσκηνα και βερίκοκα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Κυριακή, 16/11/08

Αγαπημένη συνταγή την οποία δημιούργησα ειδικά για τις μέρες των γιορτών. Είναι γρήγορη στην κατασκευή της και εύγευστη. Τo μείγμα 5 μπαχαρικώ το βρίσκετε σε καταστήματα που πουλάνε κινάζικα τρόφιμα ή στο Βασιλόουλο στο ράφι με τα έθνικ τρόφιμα, με ακριβώς αυτή την ετικέτα (Μείγμα 5 μπαχαρικών).

Υλικά
  • 1 μπούτι χοιρινό με την πέτσα 3-3,5 κιλά
  • 300 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 300 γρ. βερίκοκα
  • 1 κούπα μαυροδάφνη ή Σαμιώτικο
  • 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
Για το γλάσο μελιού
  • ½ φλ. μέλι
  • ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ ξύσμα τζίντζερ
  • ½ κ.γ σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ μείγμα 5 μπαχαρικών σε σκόνη
Υλικά
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό με το κρασί και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα στη μέση και τα βάζουμε μέσα στο μείγμα χυμού - κρασιού και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Βάζουμε το χοιρινό σε σχάρα μέσα σε σκεύος με καπάκι, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά, το αλείφουμε με το γλάσο μελιού και μπήγουμε στο κέντρο κάθε ρόμβου ένα γαρίφαλο. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και τη μαρινάδα τη ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με το χοιρινό. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 150 βαθμούς, για 7-8 ώρες τουλάχιστον (Ανάλογα με το βάρος, αν είναι γάλακτος θέλει γύρω στις 5 - 6 ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 23672
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 29-11-2008 08:04
 
Εξαιρετική συνταγή και ιδιαίτερη γεύση. Δοκιμάστε την στο επόμενο τραπέζι που θα κάνετε μέσα στις γιορτές. Πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλους. Ευχαριστούμε KristineS για τις υπέροχες συνταγές σου.
 
Vassiliki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )