Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σαρίκια Αιγίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από Rena   
Κυριακή, 16/11/08
dsc00054a_400
Υλικά
  • 1 κουτί (500 γρ) φύλλο κρούστας
  • ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένα καρύδια (έβαλα αμύγδαλα)
  • ½ φλιτζάνι αράπικο φιστίκι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 250 γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ ζάχαρη, ξηροκάρπια, μπαχαρικά και λάδι. Βουτυρώνουμε το ταψί μας.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και απλώνουμε κατά μήκος λίγη γέμιση (όχι πολύ-«πασπαλιστά» ώστε να καλύπτει τα περισσότερα μέρη του φύλλου μας). Βουτυρώνουμε ένα άλλο φύλλο, το στρώνουμε πάνω στο πρώτο και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε το ρολό στο ταψί και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα μας τα τοποθετούμε στο ταψί και περιχύνουμε με το λειωμένο βούτυρο.
  • Σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. (Ο δικός μου φούρνος είναι πολύ δυνατός οπότε στα 20 λεπτά το γλυκό είναι έτοιμο-προσαρμόστε το χρόνο αναλόγως του φούρνου σας).
  • Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας τα υλικά 5-7 λεπτά και σιροπιάζουμε (ζεστό σιρόπι-κρύο γλυκό)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 5496
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 17-11-2008 15:27
 
Αμάν βρε Ρένα. :upset :upset Τι μου κάνεις τέτοια ώρα! Τη συνταγή θα την φτιάξω (μη σου πω και απόψε μάλιστα!) γιατί πολύ με αναστάτωσες! :eek :eek
 
Mary
2. 17-11-2008 15:38
 
Μπραβο Ρενακι μου, λατρευω τα μπακλαβοειδή!!! συγχαρητήρια !!!
 
mb04
3. 17-11-2008 16:06
 
Eυχαριστουμε Ρενα,πολυ ωραια συνταγη! :zzz
 
anne
4. 17-11-2008 23:18
 
Ελάτε κόρες, κερνάω σαρίκια...αν και μείναν ίσα ίσα για μας. Η Μαιρη είπε θα τα φτιάξει σήμερα, οπότε μας βλέπω να ανοίγουμε ρώτα προς τα κει. 8)
 
rena
5. 17-11-2008 23:22
 
Τώρα θυμήθηκα...μάλλον κάνω κατάχρηση του χώρου. Συγγνώμη Άρχο. Ήμουν από τις πρώτες που είπα να μη γράφουμε σχόλια στο χαλαρό, λόγω των ειδοποιησεων κ.λ.π. Αλλά από την άλλη δεν έχω πάρει και μνμ για απαντήσεις. Τα φώτα σου αρχηγέ..Αναμένω :?
 
rena
6. 17-11-2008 23:24
 
Καλά...ου γαρ που λέμε...να διευκρινίσω το ίσα ίσα για εμας ήταν για τα κορίτσια εδώ. Η οικογένεια καλόφαγε χαχαχχα :grin
 
rena
7. 18-11-2008 15:21
 
Ρένα δεν μας λυπάσαι?Τι ωραία πράγματα είναι αυτά?Θα πάθω τπτ. :upset :upset :upset
 
atalanth
8. 18-11-2008 21:09
 
Τα σαρίκια σου καταπληκτικά!! :upset Τα έφτιαξα βέβαια σε ένα σπίτι, σωστό τρελλοκομείο :zzz (παιδιά να κάνουν εργασία για τη Θράκη, τηλέφωνα, διάβασμα Θρησκευτικών) και γι αυτό μου πήραν λίγο χρώμα παραπάνω. Παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι έχουν γλυτώσει μετά βίας 4 κομμάτια για αύριο. Ο δε σύζυγος μετά το 6 ή 7 κομμάτι διαπίστωσε ότι έχει Αιγίνης μέσα και όπως δήλωσε δεν του αρέσει το συγκεκριμένο φυστίκι. :eek Τι να πω!! Ίσως την επόμενη φορά να βάλω μια φυστικιά ολόκληρη μέσα μπας και γλυτώσουν περισσότερα. :x :x :x  
 
 
Mary
9. 18-11-2008 21:50
 
Να πω καλοφάγωτα? Αστείο θα φανεί μετά από ότι λες. Κι εμείς έτσι Μαίρη..εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Χαίρομαι πολύ που τα ευχαριστηθήκατε. Αλήθεια εσύ με καρύδι, παραδοσιακά, τα έφτιαξες ή με αμύγδαλο σαν κι εμένα?
 
rena
10. 19-11-2008 09:35
 
Τα έφτιαξα όπως ακριβώς και συ. Με αμυγδαλάκι. Αυτό όμως που με εντυπωσίασε (όσο και να σου φανεί παράξενο) είναι το σιρόπι. Ακολούθησα ακριβώς τις ποσότητες και τους χρόνους που προτείνεις στο βράσιμο, και έγινε ένα σιροπάκι απίστευτο! Έχω μια δυσκολία γενικότερα με τα σιρόπια. Δεν ξέρω πότε είναι έτοιμο! Και πάλι εύγε! Θα επαναλάβω τη συνταγή το Σ/Κ σε διπλάσια ποσότητα, φυσικά! :grin
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 11/07/09 )