Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Ρόστο με μαρμελάδα κρεμμυδιού και ελιές
Ρόστο με μαρμελάδα κρεμμυδιού και ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Δευτέρα, 17/11/08
Αγαπημένη συνταγή των φοιτητικών χρόνων στην Αγγλία και μία από τις 3 συνταγές που δημιούργησα για να αξιοποιήσω τη μαρμελάδα κρεμμυδιών. KATE μου και αυτή η συνταγή εξαιρετικά αφιερωμένη.
Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια χωρίς κόκκαλο
  • 10 ελιές καλαμών αποπυρηνωμένες
  • 10 ελιές πράσινες αποπυρηνωμένες
  • 2 καρότα κομμένα σε φετούλες
  • ½ φλ. ντομάτα τριμμένη
  • ¼ φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 250 γρ. μαρμελάδα κρεμμυδιών
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τα καρότα και προσθέτουμε 4-5 φλ. νερό. Αφήνουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειασθεί προσθέτουμε νερό. Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τις ελιές και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Το φαγητό μας πρέπει να έχει ελάχιστο ζωμό να έχει μείνει σχεδόν με το λάδι και τη ντομάτα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε πάνω στο μάτι που έχουμε κλείσει, με κλειστό καπάκι. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Συνοδεύετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές, ζυμαρικά κτλ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 5588
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/10/14 )