Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τάρτα αλμυρή No.03 (με μανιτάρια)
Τάρτα αλμυρή No.03 (με μανιτάρια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 19/11/08
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με 1 κεσεδάκι γιαούρτι για λιγότερες θερμίδες, Αυτή τη συνταγή τη λατρεύω και θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες συνταγές που έχω δημιουργήσει. Εξαιρετικά αφιερωμένη στη SOULAPAPAF
Υλικά
  • 2 μεγάλα πακέτα μανιτάρια φρέσκα (λευκά και καστανά)
  • 1 πακέτο γαλλική σφολιάτα βουτύρου
  • 300 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ καλαμποκέλαιο
  • 2 κ.σ μαϊντανό
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο ζωμό λαχανικών
  • Πιπέρι μαύρο / αλάτι
Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα. Χρησιμοποιείτε το ένα φύλλο και το απλώνεται σε μία φόρμα για τάρτες. Σκεπάζεται με λαδόκολλα σκορπίζεται πάνω μερικά φασόλια και ψήνεται για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβεται τα μανιτάρια σε φετούλες και τα σοτάρετε μέχρι να αποβάλουν όλα τα υγρά τους, προσθέτεται το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρείται από το τηγάνι και σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Τρίβετε τη φέτα. Ανακατεύεται τη φέτα με τα μανιτάρια και το μαϊντανό. Απλώνεται το μείγμα πάνω στην μισοψημένη ζύμη. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ρίχνεται πάνω από τα μανιτάρια. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13594
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 20-11-2008 08:16
 
Δεν ξέρω πως είναι αυτή η τάρτα αλλά ενώ τα μανιτάρια τα τρώω όπως και νάναι, η τάρτα μανιταριών δεν μούδωσε ποτέ κάτι ιδιαίτερο. Για πείτε όσες την δοκιμάσετε αφού την κάνετε.Ευχαριστώ.
 
Nena
2. 20-11-2008 20:38
 
Εμένα πάντως μου φαίνεται πεντανόστιμη γιατί όλα αυτά τα υλικά δένουν τέλεια, γιατί λοιπόν και το αποτέλεσμα να μην είναι ανάλογο; 
Το μόνο ότι δεν αναφέρεις είναι που βάζουμε το καλαμποκέλαιο αν και δεν θα το χρησιμοποιούσα θα έβαζα καλύτερα ελαιόλαδο. :zzz :zzz
 
Line
3. 20-11-2008 21:29
 
Στο ταψάκι πριν βάλουμε τη σφολιάτα. Συγνώμη για την παράλειψη και ευχαριστώ για τη διόρθωση.
 
KristineS
4. 21-11-2008 12:19
 
τελειες οι πιτουλες σου χριστινη μου, και για τραπεζι, γρηγορες. σ,ευχαριστω παρα πολυ για την αφιερωση. εισαι απιθανη :roll :roll :roll :zzz :zzz :zzz
 
soulapapaf

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός