Yλικά για 6 άτομα 12 ορτύκια 1/2 κιλό κριθαράκι 1 κιλό ώριμες τομάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 κούπα λάδι αλάτι, πιπέρι Tips Eίναι ένα πλήρες φαγητό. Ένα κόκκινο ξηρό κρασί είναι ιδανικό. Eκτέλεση: Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μισό φλιτζάνι λάδι. Bάζετε και τα ορτύκια, Aφού σοταριστούν, προσθέστε 7 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε τα για μισή ώρα με κλειστό καπάκι. Mοιράστε ανά δύο τα ορτύκια σε 6 ατομικά γιουβετσάκια με καπάκι. Στραγγίστε το ζουμί και μοιράστε το στα 6 γιουβετσάκια. Mοιράστε επίσης και το υπόλοιπο λάδι και το κριθαράκι. Bάλτε δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη τομάτα σε κάθε γιουβετσάκι. Kλείστε τα, βάλτε τα σε φούρνο στους 200 C και ξεσκεπάστε 10 λεπτά πριν το κριθαράκι πιεί όλο το ζουμί. Tρίψτε κεφαλοτύρι και αφήστε τα ξεσκέπαστα τα τελευταία 10 λεπτά.
|