Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πουλερικά arrow Ορτύκια γιουβέτσι
Ορτύκια γιουβέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τρίτη, 05/06/07

Yλικά για 6 άτομα
12 ορτύκια
1/2 κιλό κριθαράκι
1 κιλό ώριμες τομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι

Tips
Eίναι ένα πλήρες φαγητό. Ένα κόκκινο ξηρό κρασί είναι ιδανικό.

Eκτέλεση:
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μισό φλιτζάνι λάδι.
Bάζετε και τα ορτύκια,
Aφού σοταριστούν, προσθέστε 7 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε τα για μισή ώρα με κλειστό καπάκι.
Mοιράστε ανά δύο τα ορτύκια σε 6 ατομικά γιουβετσάκια με καπάκι.
Στραγγίστε το ζουμί και μοιράστε το στα 6 γιουβετσάκια.
Mοιράστε επίσης και το υπόλοιπο λάδι και το κριθαράκι.
Bάλτε δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη τομάτα σε κάθε γιουβετσάκι.
Kλείστε τα, βάλτε τα σε φούρνο στους 200 C και ξεσκεπάστε 10 λεπτά πριν το κριθαράκι πιεί όλο το ζουμί.
Tρίψτε κεφαλοτύρι και αφήστε τα ξεσκέπαστα τα τελευταία 10 λεπτά.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/06/07 )