Υλικά:
- Μανιτάρια Porto bello (μεγάλα καφέ μανιτάρια)
- Τυρί μετσοβόνε καπνιστό, ή ρεγκάτο ή γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
- αλεύρι ανακατεμένο με καρύδι τριμμένο σε ίσες ποσότητες.
Εκτέλεση: α’ τρόπος: Αφαιρούμε εντελώς το μίσχο των μανιταριών και κρατάμε μόνο τα καπέλα. Αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βάζουμε στο τηγάνι πρώτα με την κούπα προς τα κάτω. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (δεν χρειάζονται και πολύ ψήσιμο) τα γυρνάμε και τους βάζουμε από μιά φέτα τυρί. Μέχρι να γίνει και η άλλη πλευρά, καυτά όπως είναι λειώνει το τυρί. Τα βγάζουμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με πιπέρι από το μύλο και μαϊντανό.β’ τρόπος: Παραλείπουμε το αλεύρωμα. Τα ψήνουμε στο γκριλ λίγα λεπτά, γυρνάμε από την ανάποδη, βάζουμε το τυρί και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμη να λειώσει και να ροδίσει στις άκρες το τυρί. Και πάλι στην πιατέλα, πιπέρι και μαϊντανό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 17258 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |