Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ριζότο γρήγορο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xanthopoula   
Κυριακή, 23/11/08
Είναι μια χαμηλή σε λιπαρά συνταγή, ένα πολύ γευστικό ριζότο για τους λάτρεις του ριζιού ! Έυκολο και γρήγορο ! Δοκιμάστε το !
ΥΛΙΚΑ
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 3 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλυτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι ρύζι Arborio (ή basmati)
  • ½ φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ζωμό και κρατήστε τον ζεστό, μέχρι να τον χρησιμοποιήσετε.
Σε μια άλλη μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και συνεχίστε το σωτάρισμα μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα. Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε για λίγο μέχρι το ρύζι να γυαλίσει και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε ένα φλυτζάνι από το ζωμό και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σωθεί ο ζωμός. Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας ένα φλυτζάνι ζωμό τη φορά.
Το ριζότο είναι έτοιμο όταν το ρύζι από έξω είναι κρεμώδες και στο κέντρο λίγο σκληρό (η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20- 25 λεπτά).
Όταν λοιπόν το ριζότο είναι έτοιμο προσθέστε τη μισή παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε σύμφωνα με το γούστο σας.
Αν το ριζότο γίνει πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμη ζωμό μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Σερβίρετέ το αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Το ριζότο είναι από τα λίγα φαγητά που πρέπει να σερβίρονται αμέσως. Δεν μπορεί να περιμένει, γιατί δεν θα είναι πια κρεμώδες. Αν πρέπει να προετοιμαστείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία, να τη σταματήσετε πριν προσθέσετε ζωμό και να την ολοκληρώσετε αργότερα λίγο πριν το γεύμα.

Eαν θέλετε να είναι ακόμη πιο διαίτης αφαιρείται την παρμεζάνα στο τέλος και είτε πασπαλίζεται λίγο τριμένο FINA ή τρικαλινό light.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12841
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )