Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Νο.02 (με πράσα)
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Νο.02 (με πράσα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τρίτη, 25/11/08
 Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να "κρύψετε" λαχανικά σε ένα φαγητό που συνήθως αγαπάνε τα παιδιά.
Υλικά 
Για τα γιουβαρλάκια
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κ.σ ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 4 κούπες νερό
  • 1 χούφτα άνηθο ή μάραθο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι / πιπέρι
  • ½ κ.γ κύμινο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • Λίγο άσπρο κρασί
Για το αυγολέμονο
  • 2 λεμόνια μεσαία
  • 2 αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και ξαναζυμώνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο στη συντήρηση για 15 λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά της ώρας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και αμέσως μετά προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια (συνεχίζοντας το χτύπημα). Παίρνουμε την κουτάλα, και προσθέτουμε 3-5 κουταλιές από το ζεστό ζωμό πολύ αργά για να μη κόψει το αυγολέμονο, χτυπώντας το μίγμα με γρήγορες κινήσεις. Κατόπιν, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, αυξάνοντας πάλι την φωτιά (μεσαία σκάλα). Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Tips
Μπορούμε να βάλουμε περισσότερο άνηθο ή μάραθο ή να χρησιμοποιήσουμε μαϊντανό. Μπορούμε να μην βάλουμε το μίγμα στο ψυγείο, αλλά έτσι απλώνονται καλυτέρα τα μυρωδικά. Μπορούμε να βάλουμε και μεικτό κιμά σε ποσοστό 60-40 μοσχαρίσιο-χοιρινο κιμά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9762
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-11-2008 20:02
 
Ωραία η ιδέα σου kristine για τα πράσα ,το καρότο τα χρησιμοποιώ πάντα και μάλιστα βάζω τριμμένο μέσα στη σάλτσα. Έχω όμως ένσταση για τον άνηθο και το κύμινο,δεν θα έβαζα ποτέ στα γιουβαρλάκια.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )