Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι της 'τελευταίας στιγμής'
Μοσχάρι της 'τελευταίας στιγμής' Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Πέμπτη, 27/11/08

Χθες, αφού είχα φτιάξει σοκολατοπιτάκια και σπανακόπιτα θυμήθηκα ότι είχα στο ψυγείο το μοσχάρι το οποίο έπρεπε να μαγειρευτεί οπωσδήποτε. Μου έλειπαν όμως αρκετά υλικά. Δεν είχα ούτε μανιτάρια, ούτε κρέμα γάλακτος. Τελικά κατέληξα στο εξής:

Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
  • 4-5 μπαχάρια
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγη κανέλλα ξύλο
Εκτέλεση:

Σωτάρω καλά το κρέας το οποίο έχω κόψει σε πολύ μικρές μπουκίτσες έτσι ώστε σε ένα κουτάλι της σούπας να χωρούν 2-3 κομμάτια.
Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα ρίχνω το κρασί, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, το λάδι και κλείνω τη χύτρα για 1/2 ώρα.

Υ.Γ. Όταν άνοιξα τη χύτρα κατά τις 10.00 το βράδυ και είχε κρυώσει το φαγητό, βλέπω τον άντρα μου να τρέχει προς την κουζίνα γιατί ''κάτι πολύ ωραίο του είχε χτυπήσει τη μύτη''. Εννοείται ότι έφαγε από το κρέας σκέτο χωρίς συνοδευτικό (δεν είχα προλάβει να φτιάξω κάτι)!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8202
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 29-01-2009 10:59
 
μια χαρά και τέλεια η συνταγή δεν της λείπει τίποτα και ξέρεις κάτι;εγώ που είμαι φοιτήτρια και τρώω πάντα μαγειρεμένο και δικό μου φαγητό δεν κάνω μοσχάρι στην κατσαρόλα γιατί ένα άτομο είμαι και μένει!αλλά αυτό που δεν έχει πατάτες η κάτι να το βαραίνει μια χαρά θα μου κάτσει!!!
 
peloukos
2. 29-01-2009 11:08
 
peloukos θα σου έλεγα να φτιαξεις 1 κιλό μοσχάρι, να φας όσο θέλεις και το υπόλοιπο να το χωρίσεις σε μερίδες και να το βάλεις στην κατάψυξη σε ταπεράκια. 
Θα μπορείς έτσι να ξεπαγώνεις μερίδα μερίδα. Και έτοιμο φαγητό θα έχεις και δεν πετάς το υπόλοιπο και κυρίως ευχαριστιέσαι και το μοσχαράκι που δεν το φτιάχνεις. Φιλιά
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )