Χθες, αφού είχα φτιάξει σοκολατοπιτάκια και σπανακόπιτα θυμήθηκα ότι είχα στο ψυγείο το μοσχάρι το οποίο έπρεπε να μαγειρευτεί οπωσδήποτε. Μου έλειπαν όμως αρκετά υλικά. Δεν είχα ούτε μανιτάρια, ούτε κρέμα γάλακτος. Τελικά κατέληξα στο εξής:
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
- 4-5 μπαχάρια
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- πάπρικα
- 1 φύλλο δάφνη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγη κανέλλα ξύλο
Εκτέλεση: Σωτάρω καλά το κρέας το οποίο έχω κόψει σε πολύ μικρές μπουκίτσες έτσι ώστε σε ένα κουτάλι της σούπας να χωρούν 2-3 κομμάτια. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα ρίχνω το κρασί, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, το λάδι και κλείνω τη χύτρα για 1/2 ώρα. Υ.Γ. Όταν άνοιξα τη χύτρα κατά τις 10.00 το βράδυ και είχε κρυώσει το φαγητό, βλέπω τον άντρα μου να τρέχει προς την κουζίνα γιατί ''κάτι πολύ ωραίο του είχε χτυπήσει τη μύτη''. Εννοείται ότι έφαγε από το κρέας σκέτο χωρίς συνοδευτικό (δεν είχα προλάβει να φτιάξω κάτι)!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9980 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |