Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Κρεατικά arrow Ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά
Ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Τρίτη, 05/06/07
Υλικά:
κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι(α)
Αλάτι
Πιπέρι
3 κουτ. Ελαιόλαδο
2 κουτ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός
2 κουτ. ψιλοκομμένος Άνηθος
150 γρ. Ρύζι Καρολίνα
60 Αμπελόφυλα
100 γρ. Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ζεστό Νερό
1 Αυγό(ά)
1 κουτ. γλ. Κορνφλάουρ
2 στιμένα (χυμός) Λεμόνι(α)

Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ βάζετε τον κιμά, το λάδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Ζεματίζετε για 1-2 λεπτά τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζετε.
Τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια με τη γυαλιστερή όψη προς τα κάτω και βάζετε επάνω από 1 κουτ. γλ. γέμιση.
Γυρίζετε προς τα μέσα τα 2 πλαϊνά και περιχύνετε με το λάδι και το νερό, τα σκεπάζετε με ρηχό πιάτο (για να μην ανοίξουν), βάζετε καπάκι και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά να μείνουν με το ζουμί τους.
Σε κατσαρολάκι αδειάζετε το ζουμί από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμόνι.
Σιγοβράζετε να πήξει η σάλτσα, βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το αυγό, ανακατεύετε γρήγορα και αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό.
Αραδιάζετε τα ντολμαδάκια σε πιατέλα, περιχύνετε με το αυγολέμονο και σερβίρετε.
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/07/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός