Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Πατάτες ογκρατέν Νο.02 (σουφλέ πατάτας)
Πατάτες ογκρατέν Νο.02 (σουφλέ πατάτας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 01/12/08
mas_014_400_01
Υλικά:
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 1/2 κιλό ρεγγάτο τριμμένο
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό κουτί πασσάτα
  • 1 πράσινη πιπεριές
  • 2 φέτες μπέικον
  • αλάτι πιπέρι
  • λάδι
Εκτέλεση

mas_015_400_01Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις περνάμε από το τηγάνι να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μία πικάντικη σάλτσα ντομάτας με την πασσάτα, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το μπέικον και μπόλικο πιπεράκι. Δεν θέλουμε να δέσει πολύ η σάλτσα για να βράσουν μ'αυτή οι πατάτες. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ μία στρώση πατάτες. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και από πάνω το μισό τυρί. Επαναλαμβάνουμε σε άλλη μία στρώση. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει (περίπου 40').

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 34117
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 01-12-2008 22:41
 
πωπωπωπω!αμαρτία!!
 
al1975
2. 02-12-2008 00:36
 
Μια χαρά μπήκε ο μήνας! Super Βαγγούλα.
 
rena
3. 02-12-2008 19:07
 
Ω ρε μάνα μου! Ωραία εναλλακτική για τις τηγανιτές πατάτες. Εννοείται ότι θα το φτιάξω και θα γράψω εντυπώσεις! :zzz :zzz :zzz :zzz
 
Ranja
4. 03-12-2008 11:46
 
Πολύ καλή η συνταγή σου και εγώ λατρεύω τις πατάτες. Μήπως θα μπορούσαμε να βράσουμε τις πατάτες ελαφρά αντί να τις τηγανίσουμε ή θα χαλάσει η γεύση?
 
xrysa
5. 03-12-2008 12:40
 
Φοβαμαι Χρύσα ότι θα σου διαλυθούν και θα γίνουν σαν πουρες.
 
vago
6. 04-12-2008 11:56
 
βαγγο σουπερ..εγω δε ξερω γιατι αλλα παντα το σουφλε πατατας το κανω λευκο με κρεμα γλακτος μπεικον ,μοσχοκαρυδο,μπολικο πιπερακι και τυρια ...μου εδωσες ωραια εναλλακτικη. 
οσο για τις πατατες ναι και εγω τις βραζω και τις βαζω αλλα ομολογω οτι κανα δυο φορες την πατησα και παραεβρασαν ...σαφω περασμενες ελαφρως απο το τηγανι γινεται καλυτερο
 
margarita79
7. 08-12-2008 13:17
 
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ  
ΩΓΚΡΑΤΕΝ ΠΑΡΑ ΜΕ ΣΟΥΦΛΕ..
 
POPI28
8. 16-01-2009 18:08
 
ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !  
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ
 
gary
9. 27-10-2011 10:02
 
To έφτιαξα χθες στη γιορτή της κόρης μου και έγινε χαμός!Η σάλτσα ντομάτας κάνει τη διαφορά τελικά.Εβαλα ότι μαλακά τυριά είχα στο ψυγείο, λίγο μίλνερ σε φέτες, γραβιέρα Αμφιλοχίας και λίγη παρμεζάνα.Δεν έβαλα μπεικον επίσης, γιατί ήταν έμπνευση της τελευταίας στιγμής και δεν είχα πάρει τα υλικά, αλλά και έτσι έγινε λουκούμι,πρόλαβα να πάρω μόνο μια πηρουνιά.Δεν είναι για κάθε μέρα βέβαια, αλλά μια στο τόσο ενα μικρό κομμάτι δεν βλάπτει.
 
karina
10. 06-01-2013 09:23
 
σημερα θα δοκιμαστει...για να δουμε!!!
 
jslam

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό πολυσκεύος ατμομάγειρας
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία