Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ham and eggs pie Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τρίτη, 02/12/08
Μία εκπληκτική πίτα που συνηθίζουν στην Αγγλία για το Brunch των Χριστουγέννων. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά τα αυγά τους χωρίς γκρίνιες. Μπορεί να είναι περίεργη η κατασκευή της αλλά η γεύση της θα σας αποζημιώσει!!!!
Υλικά : (Σερβίρει 6 άτομα)
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 225 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φετούλες (ολοκληρές)
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 κ.σ Παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κ.γ αλάτι / ¼ κ.γ πιπέρι
Για την επικάλυψη της πίτας
  • 1 κ.σ γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ κούπας Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι. Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το ½ ζαμπόν. Σπάμε τα αυγά πάνω στο ζαμπόν και με ένα πιρούνι τρυπάμε τους κρόκους (δεν χτυπάμε τα αυγά, ώστε να αναμειχθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια). Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, την Παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν τουλάχιστον 2 εκ. μεγαλύτερες από την περίμετρο του ταψιού και τις γυρίζουμε προς τα έξω δημιουργώντας ένα πολύ μικρό «ρεβέρ». Με τα υπολείμματα από τη σφολιάτα, κόβουμε με το κου πατ σχεδιάκια και τα βάζουμε πάνω στη σφολιάτα που καλύπτει την πίτα.

Για την επικάλυψη της πίτας
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 4361
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-11-2009 17:03
 
Πολύ θρεπτική πιτούλα και όντως εξαιρετική για τα παιδιά! Ιδιαίτερα για την κόρη μου - που δεν βάζει αυγό στο στόμα της! Θα την κάνω σίγουρα! :grin
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/12/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός