Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Γαρίδες ψητές (καριντές γκιουβετς)
Γαρίδες ψητές (καριντές γκιουβετς) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Τρίτη, 02/12/08
Υλικά:
  • 1/2 κιλό φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κουτ.ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με αλάτι
  • 1 κουτ.γλ.ζάχαρη
  • 1 κουτ γλ.σπόροι κόλιανδρου
  • 3-4 κουτ.φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
  • 3-4 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.γλ.ντοματοπελτες
  • 60 γρ.τυρί κασάρ πεϊνιρί (κασέρι) τριμμένο
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και τηγανίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για μερικά λεπτά, να μαλακώσουν .
  • Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο , τη ζάχαρη , τον κόλιανδρο, τους μαύρους σπόρους και τηγανίζετε για 1-2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνέχεια .
  • Ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνετε να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτετε τον βασιλικό , τον ντοματοπελτέ και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  • Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά , να ψηθούν οι γαρίδες.
  • Αλατοπιπερώνετε και μοιράζετε σε ατομικά γιουβετσάκια ή άλλα πυρίμαχα σκεύη.
  • Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου ή ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρετε κατευθείαν από το φούρνο όσο είναι ακόμη ζεστές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6498
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 02-12-2008 21:36
 
μελιτακι μου τρελενομαι για γαριδες. 
και η συνταγη σου θα εκτελεστει να σαι σιγουρη!
 
FRANKIE
2. 02-12-2008 21:39
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου melita και μας αρέσουν πολύ οι γαρίδες. Πιστεύω ότι θα γίνονται κι οι καραβίδες με τον ίδιο τρόπο.
 
xanthibax
3. 03-12-2008 14:13
 
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ 
:grin
 
melita
4. 03-12-2008 14:14
 
ΞΑΝΘΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ. ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ. 8)
 
melita
5. 03-12-2008 14:18
 
πιαντικος μεζες θα τον φτιαξω να πιουμε κανενα κρασακι
 
iwanna
6. 03-12-2008 14:19
 
Ωραία συνταγή Μελίτα.Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία μιας και είμαστε οικογενειακώς fun της γαρίδας. ;)
 
atalanth
7. 03-12-2008 14:57
 
Σε ευχαριστώ Χαρά.ελπιζω να σας αρέσει.
 
melita
8. 03-12-2008 17:56
 
Ιωαννακι ειναι πικαντικος μεζες και καλος με κρασι και καλη παρέα.
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 30/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός