Υλικά:
- 1/2 κιλό φρέσκιες γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κουτ.ελαιόλαδο
- λίγο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη
- 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με αλάτι
- 1 κουτ.γλ.ζάχαρη
- 1 κουτ γλ.σπόροι κόλιανδρου
- 3-4 κουτ.φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
- 3-4 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ.γλ.ντοματοπελτες
- 60 γρ.τυρί κασάρ πεϊνιρί (κασέρι) τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και τηγανίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για μερικά λεπτά, να μαλακώσουν .
- Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο , τη ζάχαρη , τον κόλιανδρο, τους μαύρους σπόρους και τηγανίζετε για 1-2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνέχεια .
- Ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνετε να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέτετε τον βασιλικό , τον ντοματοπελτέ και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά , να ψηθούν οι γαρίδες.
- Αλατοπιπερώνετε και μοιράζετε σε ατομικά γιουβετσάκια ή άλλα πυρίμαχα σκεύη.
- Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου ή ώσπου να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρετε κατευθείαν από το φούρνο όσο είναι ακόμη ζεστές. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8294 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |