Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Αρνάκι με λαχανικά (κιρεμίτε κεμπάπ)
Αρνάκι με λαχανικά (κιρεμίτε κεμπάπ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από melita   
Τρίτη, 02/12/08
Υλικά:
  • 1/2 κιλό αρνάκι από τον ώμο χωρίς κόκκαλο σε κύβους
  • 1 κουτ.βούτυρο γάλακτος ή απλό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (μη καυτερή) σε ροδέλες
  • 1 κουτ.γλ.ρίγανη ξερή
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ.γλ.φενουγκρίκ σκόνη (προαιρ)[πικάντικο ανατολίτικο μπαχαρικό που θα βρείτε στις αραβικές αγορές,εσείς μπορείτε να βάλετε πάπρικα ή πιπέρι καγιέν]
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο σε σπόρους
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βάθμούς.
Λιώνετε το βούτυρο σε μεταλλικό σκεύος και αλείφετε την επιφάνεια και τις πλευρές του με αυτό.
Αδειάζετε μέσα τους κύβους του κρέατος και τους τηγανίζετε καλά, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τιε ροδέλες του κρεμμυδιού,τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις ντομάτες, τη σκόνη φενουγκρίκ-αν τη χρησιμοποιήσετε-, την ξερή ρίγανη και τους σπόρους του κύμινου.
Ανακατεύετε καλά, να ενωθούν τα υλικά,
Σκεπάζετε το σκέυος με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να αναδειχθεί το άρωμα των μπαχαρικών.
Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως το κρέας και τα λαχανικά.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5440
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 03-12-2008 19:55
 
Ωραία η συνταγή σου melita ,μια απορία , νερό δεν προσθέτεις καθόλου δυο ώρες στο φούρνο αρκεί η ντομάτα για να ψηθεί και να μην στεγνώσει;;
 
xanthibax
2. 04-12-2008 20:24
 
Εχεις δίκιο Ξανθή μου το ξέχασα. 
Βάζεις αλλά όχι πολύ ίσα ίσα για να μην στεγνώσει το κρέας. 
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που το είδες!!! 
Συγνώμη για την παράλειψη. :sigh
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/04/09 )