Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι με ελιές (Πολίτικη συνταγή)
Μοσχάρι με ελιές (Πολίτικη συνταγή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από melita   
Τρίτη, 02/12/08
Υλικά:
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 150 γρ. μπέικον
  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κομμάτια
  • 5 κρεμμύδια
  • 2 κούπες λευκό κρασί (ξηρό)
  • 1 λίτρο νερό
  • λίγο σέλερι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι
  • 20 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 20 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 6 σκελίδς σκόρδο
  • φλούδες ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνετε το κρέας και το σωτάρετε για 8-10 λεπτά
Προσθέτετε τα κρεμμύδια που έχετε ψιλοκόψει και σωτάρετε για ακόμη 10 λεπτά.
Αφαιρείτε το πάχος, ρίχνετε αρχικά το 1/3 του κρασιού αφήνοντας το κρέας να βράσει για λίγο και στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά και το υποόλοιπο κρασί.
Τέλος, προσθέτετε το νερό, το σέλερι, τη δάφνη,τα καρότα,το αλάτι , το πιπέρι,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμη.
Κατόπιν, ρίχνετε το θυμάρι, τις ελιές , τις ντομάτες ,το σκόρδο και τις φλούδες πορτοκαλιού.
Αφήνετε να βράσει, σκεπασμένο,σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9845
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 03-12-2008 21:40
 
Φαίνεται νοστιμότατο melita. θα το προσθέσω στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου σίγουρα για να καταπλήξω τους Καναδούς :roll Ευχαριστούμε κάτια
 
GIANNAKOPOULOU
2. 04-12-2008 14:25
 
Είναι πάρα πολύ νόστιμο.Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.Οταν το μαγειρέψεις πες μου εαν σου άρεσε.φιλάκια Κατια :grin
 
melita
3. 26-02-2018 12:34
 
Το μαγείρεψα και έκανε θραύση. :) 
Ευχαριστώ για τη συνταγή. 
Νίκη
 
pnildiko
4. 18-09-2018 18:21
 
Αν και λίγο βαρύ, είναι εξαιρετικά γευστικό. :)
 
DanaeG

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )