Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Εκλεράκια Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 03/12/08
Ευρετήριο άρθρου
Εκλεράκια Νο.01
Σελίδα 2
pc030017_400

Υπέροχο γλυκάκι που όμως το φτιάχνω σπάνια λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας. Μου το ζήτησε όμως η κόρη μου και δεν μπορούσα να της το αρνηθώ.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. νερό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση σοκολάτα
  • Για την επικάλυψη
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο
pc030010_400
Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί και ανακατεύουμε με δύναμη μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα της κατσαρόλας (θέλει μπράτσα η διαδικασία!).
Το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά περίπου για να κρυώσει ελαφρώς. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, δουλεύοντας το σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μια παχιά κρέμα.
Στρώνουμε σε 2 λαμαρίνες λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη στο κορνέ ή σε σακούλα και φτιάχνουμε τα εκλεράκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

pc030012_400

Για την κρέμα
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στα φακελάκια. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Για την επικάλυψη
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Εφόσον έχουν κρυώσει τα εκλεράκια, τα χαράζουμε με μαχαίρι και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Τα βουτάμε στη σοκολάτα.
pc030013_400
Μυστικά
  • Κανονικά τα εκλεράκια θέλουν κρέμα βανίλιας για το εσωτερικό γέμισμα, αλλά λόγω κούρασης έκαναν ότι δεν καταλάβαινα και τα φτιάξαμε με έτοιμη. Επιφυλάσσομαι όμως την επόμενη φορά να φτιάξω την κανονική και να την προσθέσω.
  • Κανονικά είχα βγάλει και πολλές φωτογραφίες από την διαδικασία της ζύμης, που όμως από ένα μπλοκάρισμα στη φωτογραφική μου χάθηκαν. Ελπίζω να μη με βρίζει κανείς γι αυτό. Όπως είπα επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά.
pc030010_01_400
Καλή επιτυχία.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 20039
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 04-12-2008 21:42
 
φανταστικα μαιρη!!τι εννοεις οτι κανονικα θελουν κρεμα βανιλιας?εγω απο οπου εχω αγορασει παντα τετοια κρεμα εχουν μεσα σοκολατα σαν τη δικια σου.
 
margarita79
2. 04-12-2008 21:43
 
Καλά αμα είχα κι εγώ τέτοια κόρη ζαχαροπλάστισσα δεν θα της το αρνιόμουν με τίποτα!!!!
 
xanthibax
3. 04-12-2008 22:15
 
Συγχαρήτηρια στην μαμά και στην κόρη.  
Μαίρη μου να την χαίρεσαι και όσο για τα εκλεράκια θα δοκιμαστούν άμεσα :)
 
xrysa
4. 04-12-2008 22:20
 
Ωραίααα! Κορίτσια εξηγήστε μου τη διαδικασία, πώς χαράζουμε τα εκλεράκια? Τα ανοίγουμε στα δύο και κάνουμε δύο εκλαιράκια? Πείτε γιατί δεν κατάλαβααααα :roll
 
Ranja
5. 04-12-2008 23:03
 
Ράνια μου το κόβεις οπως κοβεις στην μεση βάζεις κρεμα και τα ξαναενώνεις ή τα κοβεις σαν σάντουιτς δλδ μονο απο την μια πλευρά.Καλυτερα να σου διευκρινήσει η Μαιρη. 
Μαιρη και Μαχουλα άξιες, πολυ ωραια τα εκλερ σας χαλαλι οι 5 ώρες!
 
al1975
6. 05-12-2008 09:43
 
Είστε τρελές και η μάνα και η κόρη!!!! 5 ώρες????? Χαράς τα κουράγια σας. Πάντα έτσι χρυσοχέρες...
 
IRINI
7. 05-12-2008 09:44
 
Τι δεν καταλαβαίνεις Ράνια μου? Το ζυμάρι αυτό έχει την ιδιότητα να ψήνεται απ’ έξω και μέσα να μένει εντελώς κούφιο. Το κόβεις ή το χαράζεις και το γεμίζεις με κρέμα. Όπως ακριβώς τα λέει η Αγγελική. Σαν μίνι σαντουιτσάκι!
 
Mary
8. 05-12-2008 09:45
 
καλέεεεε !! τι βλέπουν τα όμορφα και μπιρμπιλωτά μου μάτια???? τι υπέροχα γλυκακια, απο υπέροχα χεράκια είναι αυτά?? Μπράβο κορίτσια μου συγχαρητήρια!! Μαιρούλα να χαίρεσαι την κουκλιτσα σου, ειναι απίθανη! 
κρατήστε μου βρε παιδιά 3-4-5-6.... κομματάκια γιατι αρέσουν και στην δική μου την κορούλα
 
mb04
9. 05-12-2008 09:58
 
Κοριτσάρες μου ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Γεγονός είναι ότι μας πήρε «κομμάτι» παραπάνω στο χρόνο γιατί είμαστε και μικρά κορίτσια εμείς! :x Ο χρόνος συνήθως είναι 1.30-2 ώρες περίπου. Μαριώ δε νομίζω να προλάβω να σου κρατήσω για την κόρη σου, αλλά σου υπόσχομαι ότι θα της φτιάξω ξεχωριστή «φουρνιά» για πάρτη της και μόνο!
 
Mary
10. 05-12-2008 10:44
 
Μπράβο κοριτσάρες! Θεϊκά τα εκλεράκια σας.
 
rena
11. 05-12-2008 11:22
 
Πολύ ωραία συνταγή.Είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκά.ΜARY να την χαίρεσαι.(μου αρεσει και η ποδιά)
 
smp
12. 05-12-2008 14:13
 
Μπραβο Μαιρη και η μικρη Μαχη στην παρουσιαση ΑΨΟΓΗ!!!
 
joanna
13. 05-12-2008 19:35
 
Aν κατάλαβα καλά, με ένα ζυμαράκι κάνεις 2 εκλαιράκια, σωστά? (άντε χάζεψα τελείως)... Σου χαρίζω τα εκλαιράκια, θα πάρω αυτή την όμορφη κόρη να της τσιμπήσω το μαγουλάκι και να της δώσω ένα σβουρηχτό φιλί! Μπράβο κορίτσια! :)
 
Ranja
14. 08-12-2008 09:53
 
Ράνια τι πίνεις και δε μας το λες? :grin Ένα ζυμαράκι κάνει ένα εκλεράκι. Φαντάσου ότι είναι ψωμάκι για σάντουιτς. Το κόβεις στη μέση και το γεμίζεις! :zzz
 
Mary
15. 08-12-2008 19:55
 
:cry :cry :cry :sigh  
:grin καλά βρε Μαίρη, μη φωνάζεις! :upset Θα τα φτιάξω όπως το κατάλαβα και θα σου πω...
 
Ranja


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 16/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός