Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Εκλεράκια Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 03/12/08
Ευρετήριο άρθρου
Εκλεράκια Νο.01
Σελίδα 2
pc030017_400

Υπέροχο γλυκάκι που όμως το φτιάχνω σπάνια λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας. Μου το ζήτησε όμως η κόρη μου και δεν μπορούσα να της το αρνηθώ.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. νερό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση σοκολάτα
  • Για την επικάλυψη
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο
pc030010_400
Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί και ανακατεύουμε με δύναμη μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα της κατσαρόλας (θέλει μπράτσα η διαδικασία!).
Το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά περίπου για να κρυώσει ελαφρώς. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, δουλεύοντας το σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μια παχιά κρέμα.
Στρώνουμε σε 2 λαμαρίνες λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη στο κορνέ ή σε σακούλα και φτιάχνουμε τα εκλεράκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

pc030012_400

Για την κρέμα
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στα φακελάκια. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Για την επικάλυψη
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Εφόσον έχουν κρυώσει τα εκλεράκια, τα χαράζουμε με μαχαίρι και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Τα βουτάμε στη σοκολάτα.
pc030013_400
Μυστικά
  • Κανονικά τα εκλεράκια θέλουν κρέμα βανίλιας για το εσωτερικό γέμισμα, αλλά λόγω κούρασης έκαναν ότι δεν καταλάβαινα και τα φτιάξαμε με έτοιμη. Επιφυλάσσομαι όμως την επόμενη φορά να φτιάξω την κανονική και να την προσθέσω.
  • Κανονικά είχα βγάλει και πολλές φωτογραφίες από την διαδικασία της ζύμης, που όμως από ένα μπλοκάρισμα στη φωτογραφική μου χάθηκαν. Ελπίζω να μη με βρίζει κανείς γι αυτό. Όπως είπα επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά.
pc030010_01_400
Καλή επιτυχία.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 22966
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 06-02-2013 00:28
 
gia kopeles kai apo enan andra.tha ithela na rotiso gia ti i epikalipsi sokolatas den statheropoiite?genika den katafera oute me kakao oute me kouvertoura parameni poly ygri 
thanks
 
Haroulis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 16/04/10 )