Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Κέικ με φέτα και μυρωδικά
Κέικ με φέτα και μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Nanaki   
Πέμπτη, 04/12/08
ΥΛΙΚΑ
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή έμενταλ)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
[Χρόνος προετοιμασίας: 25´]
[Χρόνος ψησίματος: 40´]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το αλεύρι και συνεχίζουμε με το λάδι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και τη γραβιέρα ή το έμενταλ, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και τα αρωματικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι, γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά).
  • Λαδώνουμε ελαφρώς με πινέλο μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το περιεχόμενο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε τη φόρμα με σουσάμι πριν ρίξουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 40´.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9045
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 05-12-2008 09:47
 
Το κέικ σου ακούγεται υπέροχο. Μήπως όμως να το μεταφέρεις στην κατηγορία Πίτες (αλμυρές)? Στη ζαχαροπλαστική μάλλον θα χαθεί γιατί κανείς δεν θα ανατρέξει εκεί για αλμυρό κέικ. :roll
 
Mary
2. 07-12-2008 12:55
 
Νανάκι, μόλις έκανα το κέϊκ σου... Είναι πολύ νόστιμο αλλά έχω ένα πρόβλημα. Απ¨\'εξω έχει κάνει ωραιότατη τραγανή κρούστα αλλά μέσα είναι μαλακό, σαν αμαγείρευτο :sigh ...έτσι πρέπει να είναι ή έκανα κάτι λάθος; Ακολούθησα όμως τις οδηγίες σου κατά γράμμα και το έψησα και παραπάνω (55 λεπτά)!
 
marouli
3. 08-12-2008 16:43
 
Τελικά το άφησα να κρυώσει και έσφιξε και μέσα. Είναι πολύ νόστιμο, εύγε!
 
marouli

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 19/04/09 )