Υλικά:
- 2 αρνίσιες ράχες (400 γρ. η καθεμιά)
- 4 κουτ.ελαιόλαδο
- 1 κουτ.μουστάρδα
- 250 γρ. σπαράγγια
- 250 γρ. μικρά καρότα
- 250 γρ.κρεμμυδάκια στιφάδου
- 250 γρ.φασολάκια ή άλλα λαχανικά
- 50 γρ. μικρά μανιτάρια
- 1 κουτ. βούτυρο
- αλατοπίπερο
- κλωναράκια δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση : - Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αφαιρείται το πολύ λίπος από τις αρνίσιες ράχες.
- Τρίβετε το κρέας με πιπέρι.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας απ' όλες τις πλευρές.
- Αλατοπιπερώνετε και βάζετε σε ταψί.
- Ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Βγάζετε και αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα.
- Ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήνετε για 10-15 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο καλά το θέλετε ψημένο.
- Σκεπάζετε με αλουμίνόχαρτο και αφήνετε στην άκρη.
- Καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα κόβετε σε κομμάτια.
- Τρίβετε τα καρότα.
- Αλατοπιπερώνετε όλα τα λαχανικά και τα βάζετε σε κατσαρόλα , να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.
- Καθαρίζετε τα μανιτάρία και τα τηγανίζετε στο βούτυρο για περίπου 2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Μεταφέρετε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα.
- Χωρίζετε τις ράχες στα παϊδάκια τους και τα ακουμπάτε επάνω στα λαχανικά.
- Σκορπάτε τα μανιτάρια , γαρνίρετε με κλωναράκια δεντρολίβανου και σερβίρετε!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7814 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |