Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Αρνάκι με μουστάρδα και λαχανικά (χειμωνιατικο πιατο)
Αρνάκι με μουστάρδα και λαχανικά (χειμωνιατικο πιατο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από melita   
Πέμπτη, 04/12/08
Υλικά:
  • 2 αρνίσιες ράχες (400 γρ. η καθεμιά)
  • 4 κουτ.ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.μουστάρδα
  • 250 γρ. σπαράγγια
  • 250 γρ. μικρά καρότα
  • 250 γρ.κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 250 γρ.φασολάκια ή άλλα λαχανικά
  • 50 γρ. μικρά μανιτάρια
  • 1 κουτ. βούτυρο
  • αλατοπίπερο
  • κλωναράκια δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση :
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αφαιρείται το πολύ λίπος από τις αρνίσιες ράχες.
  • Τρίβετε το κρέας με πιπέρι.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας απ' όλες τις πλευρές.
  • Αλατοπιπερώνετε και βάζετε σε ταψί.
  • Ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  • Βγάζετε και αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα.
  • Ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήνετε για 10-15 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο καλά το θέλετε ψημένο.
  • Σκεπάζετε με αλουμίνόχαρτο και αφήνετε στην άκρη.
  • Καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα κόβετε σε κομμάτια.
  • Τρίβετε τα καρότα.
  • Αλατοπιπερώνετε όλα τα λαχανικά και τα βάζετε σε κατσαρόλα , να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.
  • Καθαρίζετε τα μανιτάρία και τα τηγανίζετε στο βούτυρο για περίπου 2 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Μεταφέρετε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα.
  • Χωρίζετε τις ράχες στα παϊδάκια τους και τα ακουμπάτε επάνω στα λαχανικά.
  • Σκορπάτε τα μανιτάρια , γαρνίρετε με κλωναράκια δεντρολίβανου και σερβίρετε!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7814
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 05-12-2008 09:37
 
Αμαν! Λαχταριστό φαίνεται...
 
IRINI
2. 05-12-2008 09:45
 
Μελίτα μου, αν κατάλαβα καλά ο χρόνος ψησίματος είναι συνολικά 20-25 λεπτά. Μήπως είναι λίγος :?
 
Mary
3. 05-12-2008 14:17
 
Ειρηνάκι είναι τέλειο!!Στο συνιστώ.
 
melita
4. 05-12-2008 14:21
 
Μαίρη μου είναι περίπου τόσος γιατί όταν κόψετε τις αρνίσιες ράχες τις κόβετε αρκετά ψιλές.Τώρα εάν εσύ τις θέλεις πιο καλοψημένες άφησε τις πιο πολύ ώρα.
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )