Υλικά:
- 500 γρ ζύμη τάρτας
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250γρ. καρότα ψιλοκομμένα
- 400 γρ μοσχάρι τρυφερό σε κύβους
- 500 γρ. πατάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κουτ. γλ. κρύο νερό
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση - Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα (περίπου 23 εκ. διάμετρο).
- Ακουμπάτε ένα κομμάτι σε επιφάνεια εργασίας και τακτοποιείτε το 1/4 απο το κρεμμύδι και τα καρότα. Σκεπάζετε με 1/4 της ποσότητας του κρέατος, αλατοπιπερώνετε και ακουμπάτε επάνω και 1/4 από τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνετε. Αλείφετε τις άκρες της ζύμης με νερό και τις σσηκώνεται προς τα επάνω πιέζοντας τες να ενωθούν.
- Τις τακτοποιείτε σε χαρτί ψησίματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές ακόμη με την υπόλοιπη ζύμη και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε για 20 λεπτά περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αλείφετε τις πίτες με τον χτυπημένο κρόκο και κάνετε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο της καθεμιάς. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνετε για 25-30 λεπτά ακόμη.
- Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε να "σταθούν" για 15-20 λεπτά , μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως!
Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6953 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |