Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρεατόπιτα Νο.03 (με ζύμη τάρτας!)
Κρεατόπιτα Νο.03 (με ζύμη τάρτας!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Πέμπτη, 04/12/08
Υλικά:
  • 500 γρ ζύμη τάρτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 400 γρ μοσχάρι τρυφερό σε κύβους
  • 500 γρ. πατάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κουτ. γλ. κρύο νερό
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα (περίπου 23 εκ. διάμετρο).
  • Ακουμπάτε ένα κομμάτι σε επιφάνεια εργασίας και τακτοποιείτε το 1/4 απο το κρεμμύδι και τα καρότα. Σκεπάζετε με 1/4 της ποσότητας του κρέατος, αλατοπιπερώνετε και ακουμπάτε επάνω και 1/4 από τις πατάτες.
  • Αλατοπιπερώνετε. Αλείφετε τις άκρες της ζύμης με νερό και τις σσηκώνεται προς τα επάνω πιέζοντας τες να ενωθούν.
  • Τις τακτοποιείτε σε χαρτί ψησίματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές ακόμη με την υπόλοιπη ζύμη και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε για 20 λεπτά περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αλείφετε τις πίτες με τον χτυπημένο κρόκο και κάνετε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο της καθεμιάς. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά.
  • Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνετε για 25-30 λεπτά ακόμη.
  • Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε να "σταθούν" για 15-20 λεπτά , μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως!
Καλή όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 5572
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-12-2008 21:28
 
Μελιτάκι μου τέλειο φαίνεται!! Θα δοκιμαστεί άμεσα.
 
rena
2. 08-12-2008 14:34
 
Ρενάκι μου , είναι δοκιμασμένη επιτυχία !!! Και αρέσει σε όλους, ελπιζω και σε εσένα.Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/02/11 )