Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κορμός με λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Πέμπτη, 04/12/08
Υλικά:
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ.γλ.μπέίκιν πάουντερ
  • 100 γρ. καρύδα σκόνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
Για το σιρόπι:
  • 100 γρ ζάχαρη
  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ανακατεύετε το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ, την καρύδα , τη ζάχαρη , το βούτυρο , τα αυγά και το ξύσμα σε μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα για 1 λεπτό.
  • Αδείαζετε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά.

Ετοιμάζετε το σιρόπι:

  • Σε κατσαρολάκι, βάζετε τη ζάχαρη , 2 κουταλιές νερό και το χυμό λεμονιού.
  • Ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία , ώσπου να δυαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και βράζετε για 3-4 λεπτά, να γίνει ελαφρύ σιρόπι.
  • Προσθέτετε το ξύσμα.
  • Ξεφορμάρετε το κέικ και με ξύλινο σουβλάκι τρυπάτε όλη την επιφάνεια.
  • Το περιχύνετε με το σιρόπι,κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε ζεστό μαζί με κρέμα γάλακτος χτυπημένη έαν θέλετε.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9012
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός