Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουγάτσα εξπρές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από katerinae   
Παρασκευή, 05/12/08
Υλικά
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 5 αυγά
  • 2-3 σταγόνες εσσάνς αμυγδάλου
  • Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα των φύλλων
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα της επιφάνειας
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο. Πασπαλίζουμε με λίγο κανέλλα και ζάχαρη και στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλο. Ζαρώνουμε το ζευγάρι των φύλλων σε λεπτές πιέτες και τα τοποθετούμε παράληλα σε βουτυρωμένο πυρέξ.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε στις μερίδες που θέλουμε.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο γιά μιά ώρα περίπου μέχρι να πάρουν τα φύλλα χρυσαφί χρώμα.
  • Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα 5 αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Όταν ομογενοποιηθούν κλείνουμε το μπλέντερ και προσθετουμε την εσσάνς αμυγδάλου. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Όταν ψηθούν τα φύλλα, τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε γιά 20 περίπου λεπτά, ή λίγο περισσότερο μέχρι να πήξει το μείγμα και να κόβετε με το μαχαίρι χωρίς να τρέχει.Αφού γίνει περιμένουμε 10 λεπτά και μετά πασπαλίζουμε την επιφάνεια όλη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8923
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/08/10 )