Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτα με χοιρινό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Παρασκευή, 05/12/08
 Βρήκα αυτή τη συνταγή από ένα περιοδικό μαγειρικής , ονομάζεται ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΜΟΥ. Ελπίζω να σας αρέσει!
Υλικά:
  • 5 χοντρά φύλλα χωριάτικα σφολιάτας
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κουτ. ρίγανη
  • 300 γρ.φέτα
  • 300 γρ. κασέρι
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • λάδι για τα φύλλα
  • αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τριβουμε στον τρίφτη την φέτα.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κασέρι.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδια.
  • Λαδώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνουμε τρία φύλλα λαδώνοντας ενδοιάμεσα
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το κρέας για να σωταριστούν.
  • Όταν ροδίσουν αρκετά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να αφρίσει για 2-3 λεπτά μέχρι να φύγει το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα για μία ώρα.
  • Βγάζουμε το κρέας με μια σουρωτή κουτάλα και το στρώνουμε πάνω στα φύλλα μας.
  • Προσθέτουμε διαδοχικά τη φέτα, το κασέρι, τα αυγά και το γάλα,
  • Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω πάντα λαδώνοντας τα ενδοιάμεσα και με το μαχαίρι μας χαράσουμε τα κομμάτια.
  • Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
  • Βγάζουμε κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6899
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 06/12/08 )