Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από marios   
Σάββατο, 06/12/08
Ευρετήριο άρθρου
Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα
Σελίδα 2
Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα
Υλικά
Για το παντεσπάνι
  • 4 αυγά
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 50γρ. κακάο
  • 85 γρ βούτυρο
  • 50γρ εσπρέσο
  • 2 κουτ. γλυκού Tia maria
Για την μους
  • 3 αυγά χωρισμένα σε ασπράδι-κροκο
  • 50γρ καστανή ζάχαρη
  • 175 σκούρα σοκολάτα
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200. Ενα μεσαίο ταψι , το βουτυρώνουμε. Χτυπαμε τα αυγά μ τη ζάχαρη για 7 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο. Το μείγμα μας το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτι και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
Για τη μούς. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα. Μετά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί και και βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μείγμα στά αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα ασπράδια αφου τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουναι για περίπου 5 λεπτά.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρια ανισομερή μέρη. Ρίχνουμε το λικέρ για να ποτίσει καθως και το εσπρέσο. Φτιάχνουμε τη σοκολατόπιτα γεμίζοντας και σκεπάζουμε τη μους.
Γαρνίρουμε με κομμάτια έτοιμης σοκολάτας πικρής και γλυκιάς (ασπρη και μαύρη).
Προσθήκη ως Αγαπημένο (41) | Εμφανίσεις: 28365
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 07-12-2008 18:08
 
Συγχαρητήρια!! Τελειο γλυκό!
 
vago
2. 07-12-2008 20:38
 
Σεφ μας ξελίγωσες σήμερα!!
 
al1975
3. 08-12-2008 09:25
 
Μαριε Τελειοοοοοοοοοοοοοοοο 
Μπραβο σου :eek :eek :upset :upset
 
giota
4. 08-12-2008 09:39
 
Και εμφάνιση και γεύση. Μου έδωσες ιδέα για το τραπέζι μου. Εύγε !
 
sgr
5. 08-12-2008 09:55
 
Α πα πα! :upset :upset :upset Μου ήρθε μια ζαλάδα! Άριστο Μάριε!
 
Mary
6. 16-11-2009 09:51
 
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ............ 
Πού ήταν αυτό το κομψοτέχνημα τόσο καιρό και εγώ δεν το είχα πάρει μυρωδιά???Μπράβο σου Μάριε.
 
marylou
7. 16-11-2009 11:04
 
Πλάκα μου κάνετε!!! 
Συνχαριτιρια.
 
susudi
8. 04-12-2009 00:11
 
τελειο..με ξεληγωσες βραδυατικα.. :zzz :zzz :zzz
 
nenapant
9. 07-12-2009 13:40
 
ME TO PANTESPANI THA SKEPASOUME THN MOUS????? 
 
 
;)
 
Evita16
10. 12-11-2010 11:02
 
Απο εμφάνιση τέλειο απο γευση απο γευση θα το φτιάξω τις γιορτές και θα σου πω
 
guzelina
11. 23-12-2010 10:53
 
Εκτος του, οτι η συνταγη (και η εικονα μιαμ) ειναι εκπληκτικη, θελω να εκφρασω την απορια μου ως προς την εκτελεση της συνταγης. Θελω καποιος να μου εξηγησει αναλυτικα , αφοτου χτυπησω τα υλικα, πως φτιαχνω το παντεσπανι με τη μους και οταν λετε 3 ανισα κομματια, τι εννοειτε? Αν μπορει καποιος να συναψει και μια φωτογραφια, θα ηταν πολυ ευγενικο εκ μερους του :)  
αναμενω γρηγορη απαντηση!!! 
ευχαριστω εκ των προτερων 
Λίλιαν
 
lilisi0us
12. 06-02-2011 13:26
 
Υπεροχη φαινεται αλλα πως κανουμε αυτες τις φλουδες σοκολατας τι εργαλειο θελουμε και ζεσταινουμε καθολου τη σοκολατα??(σκεφτομαι σκληρη πως θα κοβεται??)
 
guzelina
13. 23-02-2011 00:35
 
kolasiiiiiiiiiiiiiiiii :grin :grin :grin
 
eleni1973
14. 22-03-2011 14:55
 
εάν κάποια έφτιαξε τη συνταγή ας δώσει μερικές διευκρινήσεις όπως αυτό που ρωτάει η Λίλιαν. Τι βήματα ακολουθούμε για να έχουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας δηλ. πως ακριβώς στήνεται το γλυκό.
 
ioli2010
15. 22-03-2011 15:07
 
Το παντεσπάνι, όταν το βγάλουμε από το φούρνο, είναι αρκετά χοντρό, αλλά εμείς το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια με μαχαίρι κοφτερό ή κλωστή (για όσους το καταφέρνουν με αυτή την τεχνική) το κόβουμε οριζόντια σε τρία κομμάτια (επίσης, μπορούμε το μίγμα για το παντεσπάνι να το μοιράσουμε σε 3 ίδιου μεγέθους ταψάκια, αλλά είναι μπελαλίδικο). Έτσι, έχουμε τρία παντεσπάνια. Ποτίζουμε το πρώτο με λικέρ και τον καφέ, απλώνουμε μια στρώση μους. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, ποτίζουμε, απλώνουμε μους. Απλώνουμε και το τρίτο παντεσπάνι, ποτίζουμε, σκεπάζουμε με μους επάνω και γύρω γύρω όλο το γλυκό, όπως στις τούρτες. Γαρνίρουμε και είναι έτοιμο. Η συναρμολόγηση δηλαδή γίνεται όπως και στις τούρτες, δεν έχει διαφορά.
 
katerina


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός