Υλικά
- 1 κ. χοιρινό σε μερίδες
- 1,5 κ. σέλινο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι πιπέρι
- 1 αυγό
- 2 λεμόνια (το χυμό)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε στα 3. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά χωρίς καθόλου νερό. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους και μαλακώσουν τα σουρώνουμε. Σωτάρουμε σε αρκετό λάδι το κρεμμύδι (φρέκο και ξερό) και κατόπιν το κρέας. Οταν ροδίσει καλά προσθέτουμε και το σέλινο. Βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε περίπου 20' στη χύτρα. Οταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι χτυπάμε το ασπράδι του αυγού καλά σε μαρέγκα με βαρύ πιρούνι, κατόπιν προσθέτουμε τον κρόκο και σύνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και λίγο ζουμάκι από το φαγητό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 16998 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |