Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοιρινό με σέλινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 08/12/08
mas_016_400_02

Υλικά

  • 1 κ. χοιρινό σε μερίδες
  • 1,5 κ. σέλινο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια (το χυμό)

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε στα 3. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά χωρίς καθόλου νερό. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους και μαλακώσουν τα σουρώνουμε. Σωτάρουμε σε αρκετό λάδι το κρεμμύδι (φρέκο και ξερό) και κατόπιν το κρέας. Οταν ροδίσει καλά προσθέτουμε και το σέλινο. Βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε περίπου 20' στη χύτρα. Οταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι χτυπάμε το ασπράδι του αυγού καλά σε μαρέγκα με βαρύ πιρούνι, κατόπιν προσθέτουμε τον κρόκο και σύνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και λίγο ζουμάκι από το φαγητό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 16998
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 08-12-2008 22:38
 
Βαγγούλα το αγαπημένο μου φαγητό. Εμείς το λέμε σελινάτο και το φτιάχνουμε λίγο διαφορετικά. Βάζουμε τα σέλινα με νερό και μόλις πάρει βράση το αλλάζουμε για να ξεπικρίσουν. Κρεμμύδια δε βάζουμε καθόλου, παρά μόνο στο φρικασέ, και στο τέλος στο αυγολέμονο βάζουμε και λίγο corn flour για να δέσει η σαλτσούλα που μας αρέσει πιο πηχτή.
 
rena
2. 09-12-2008 08:29
 
Αχ τι υπέροχο φαγητό!!! :zzz
 
atalanth
3. 09-12-2008 09:25
 
Είναι υπέροχο φαγητό!!! Εμείς βάζουμε και ψιλοκομμένο σέλερυ και παίρνει θεϊκή γεύση.
 
KristineS
4. 09-12-2008 09:58
 
Κι εγώ σέλερυ βάζω, αλλά και σελινόριζα που μου αρέσει πολύ σε αυτό το φαγητό.
 
sgr
5. 09-12-2008 10:50
 
Πολύ ωραίο φαγητό, εγώ το κάνω μόνο με σελινόριζα γιατί δεν αρέσει σκέτο το σέλινο στους υπόλοιπους!!
 
xanthibax
6. 09-12-2008 11:12
 
Αχ βρε Βάγγο μου τι μου κάνεις με τα παραδοσιακά σου φαγητά!!! ακρως Χριστουγεννιάτικο !!! το λατρεύω.  
σ'ευχαριστούμε πολύ.
 
mb04
7. 09-12-2008 18:07
 
Αυτό είναι παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο φαγητό και από την Μάνη (τουλάχιστον από το Γύθειο από όπου κατάγεται ο πατέρας μου). Εμείς προσθέτουμε κια λίγη ντοματούλα και έτσι παίρνει χρώμα και γεύση τέλεια.
 
GIANNAKOPOULOU
8. 10-12-2008 10:18
 
Μπράβο Βαγγούλα! 
Απο τα πιο αγαπημένα μου πιάτα το χοιρινό με σέλινο ή το σελινάτο που λεει η μαμά μου ή σελινάκατος που το έλεγα μικρή. 
Μόνο με τρυφερό σέλινο, καλά ξεπικρισμένο και λίγο ζωντανό στο πιάτο. 
Όταν λέω ζωντανο δεν λέω να έχει ίνες αλλά να μην είναι και λαπάς , κατά την γνώμη μου μεγάλη μαεστρία να το πετύχεις έτσι, παίζει και το σέλινο μεγάλο ρόλο δλδ να μην ειναι "παγωμένο". 
Η σελινόριζα μέσα στο σελινάτο με χαλάει πάρα πολύ ενώ κοκκινιστή, μαγειρευτή, αχνιστή μου άρέσει πάρα πολύ. 
Ξαναμαναμπράβο Βαγγούλα!
 
al1975
9. 12-12-2008 14:29
 
...σε αντίθεση με μένα al1975 που το προτιμώ μόνο με ρίζα σέλινο και μέχρι να το φτιάξω έχω φάει τη μισή έτσι ωμή! 
 
Υπέροχο Χριστουγεννιάτικο πιάτο Vago! Μπράβο!
 
Aithra
10. 12-12-2008 19:43
 
Ωραίο φαγητάκι Βάγγο! Όπως και άλλες δικές σου συνταγές, την κάνει ο μπαμπάς μου που είναι μερακλής και συνοδεύει με κρασάκι. :)
 
Ranja
11. 09-10-2010 11:33
 
ΕΓΩ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ
 
targetoulini
12. 21-11-2012 13:23
 
ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΑΧΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ
 
KAPA63

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/12/15 )