Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι στο φούρνο με ντοματούλες και μανιτάρια
Μοσχάρι στο φούρνο με ντοματούλες και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από melita   
Τρίτη, 09/12/08
 Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία, την οποία ευχαριστώ πολύ.
Υλικά:
  • 20 γρ ξερά μανιτάρια
  • 750 γρ μοσχάρι για κατσαρόλα σε κύβους
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια φασκόμηλου ψιλοκομμένα
  • 400 γρ ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσ.)
  • 100 ml κόκκινο κρασί
Εκτέλεση :
  • Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε 200 ml ζεστό νερό για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας να ροδίσει.
  • Βγάζετε από την κατσαρόλα το κρέας και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και τηγανίζετε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε για ακόμα 10 λεπτά.
  • Σουρώνετε τα μανιτάρια, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το φασκόμηλο και κρατάτε στην άκρη το νερό που μούλιασαν.
  • Ανακατεύετε και προσθέτετε τις ντοματούλες, το κρασί και το νερό από τα μανιτάρια.
  • Αραδιάζετε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνετε με τη σάλτσα , αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και ψήνετε για 1-1 1/2 ώρες , ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Σερβίρετε και καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11483
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )