Την βρήκα σε ιταλικό site και μου άρεσε!
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 καπάκια από μανιτάρια πορτομπέλλο
- 3/4 κούπας λάδι
- 1/4 κούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 12-16 μικρές μπάλες μοτσαρέλλας φρέσκες
- 1/4 κούπας λιαστές ντομάτες
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο Αλατοπίπερο
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε. Τους κόβουμε το πόδι και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος με το πάνω μέρος να είναι στον πάτο. Ρίχνουμε από πάνω το λάδι και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μια ώρα. Φυλάμε την μαρινάδα για αργότερα. Ψήνουμε τα μανιτάρια σε ρηχό ταψί για 8-10 λεπτά αφού γυρίσουμε τα καπάκια ανάποδα από πριν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τα μπαλάκια μοτσαρέλλας στα δύο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις λιαστές ντομάτες, το πέστο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε (προαιρετικά προσθέτουμε στο μείγμα τα στελέχη των μανιταριών αφού τα έχουμε ελαφρώς τσιγαρίσει). Γεμίζουμε τα καπάκια με το μείγμα και ραντίζουμε με την μαρινάδα. Τα ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12930 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |