Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας με φθινοπωρινά φρούτα
Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας με φθινοπωρινά φρούτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Παρασκευή, 12/12/08

_____024_400

Το πιάτο αυτό το εμπνεύστηκα και το δημιούργησα ειδικά για το πάρτυ στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Γεννήθηκε από την ανάγκη μου να προσφέρω γαλοπούλα με γέμιση αλλά με ένα τρόπο που θα μπορούσε να κοπεί και να φαγωθεί εύκολα από ένα μπουφέ.

Υλικά:
  • 2 φιλέτα στήθους γαλοπούλας
  • 8 φέτες μπέικον στρογγυλές
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα λευκό κρασί ή λευκό ξύδι
  • 4 κ.σ soya sauce
  • 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 5-6 κόκκους γλυκάνισο
  • 3 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 5-6 κόκκους πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5-6 μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 5 δαμάσκηνα κομμένα σε φετούλες
  • 6 κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
  • 3 κ.σ σταφίδα
  • 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ κουκουνάρι
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμό κρέατος,
  • Αλάτι / πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κούπα χυμό μήλου
  • 1 ½ κ.σ νισεστέ
Εκτέλεση

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το κάθε φιλέτο χωρίς να το αποκόψουμε εντελώς. Το χτυπάμε να πλατύνει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα φιλέτα της γαλοπούλας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δαμάσκηνα, τη σταφίδα, τα σύκα, το μήλο και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Προσθέτουμε τα κάστανα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί με τα ξερά φρούτα και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η γέμιση μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τουλάχιστον για ½ ώρα να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση των ρολών

Αφαιρούμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα. Σε μία επίπεδη επιφάνεια απλώνουμε 4 φέτες μπέικον (η μία να καλύπτει την άλλη κατά το 1/5), απλώνουμε ένα φιλέτο γαλοπούλας και βάζουμε κατά μήκος και προς την άκρη τη μισή γέμιση. Ρολάρουμε τα φιλέτα (που στην εξωτερική τους πλευρά καλύπτονται από το μπέικον) και τα δένουμε με σπάγγο να μη φύγει η γέμιση. Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο φιλέτο.

Βάζουμε τα ρολά σε μία γάστρα και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε τα ρολά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα κόψουμε.

Για τη σάλτσα

Μαζεύουμε το ζωμό από τη γάστρα και τον σουρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό να ζεσταθεί. Διαλύουμε το νισεστέ στο χυμό μήλου και τον προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά και αλατίζουμε αν είναι ανάγκη. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει ελαφρά, ανακατεύοντας πάντα.

Κόβουμε τα ρολά και τα περιχύνουμε με σάλτσα. Σερβίρουμε με άγριο ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13829
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/01/09 )