Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας με φθινοπωρινά φρούτα |
Έχει υποβληθεί από KristineS | ||||
Παρασκευή, 12/12/08 | ||||
Το πιάτο αυτό το εμπνεύστηκα και το δημιούργησα ειδικά για το πάρτυ στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Γεννήθηκε από την ανάγκη μου να προσφέρω γαλοπούλα με γέμιση αλλά με ένα τρόπο που θα μπορούσε να κοπεί και να φαγωθεί εύκολα από ένα μπουφέ. Υλικά:
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το κάθε φιλέτο χωρίς να το αποκόψουμε εντελώς. Το χτυπάμε να πλατύνει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα φιλέτα της γαλοπούλας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Για τη γέμιση Σε ένα μπολ βάζουμε τα δαμάσκηνα, τη σταφίδα, τα σύκα, το μήλο και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Προσθέτουμε τα κάστανα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί με τα ξερά φρούτα και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η γέμιση μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τουλάχιστον για ½ ώρα να κρυώσει. Για τη συναρμολόγηση των ρολώνΑφαιρούμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα. Σε μία επίπεδη επιφάνεια απλώνουμε 4 φέτες μπέικον (η μία να καλύπτει την άλλη κατά το 1/5), απλώνουμε ένα φιλέτο γαλοπούλας και βάζουμε κατά μήκος και προς την άκρη τη μισή γέμιση. Ρολάρουμε τα φιλέτα (που στην εξωτερική τους πλευρά καλύπτονται από το μπέικον) και τα δένουμε με σπάγγο να μη φύγει η γέμιση. Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο φιλέτο. Βάζουμε τα ρολά σε μία γάστρα και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε τα ρολά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα κόψουμε. Για τη σάλτσαΜαζεύουμε το ζωμό από τη γάστρα και τον σουρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό να ζεσταθεί. Διαλύουμε το νισεστέ στο χυμό μήλου και τον προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά και αλατίζουμε αν είναι ανάγκη. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει ελαφρά, ανακατεύοντας πάντα. Κόβουμε τα ρολά και τα περιχύνουμε με σάλτσα. Σερβίρουμε με άγριο ρύζι ή πουρέ πατάτας. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13829 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/01/09 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023