Υλικα
- 2 μπεκάτσες
- 1 πέρδικα
- χυμό απο 2 πορτοκάλια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 κουταλάκι γλυκού γλυκάνισο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι θυμαρίσιο
- ½ λίτρο κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι κρασιού ροζέ ημίγλυκο οίνο
- ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση - Γεμίζουμε τις κοιλίτσες των πουλιών (που έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά) με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το γλυκάνισο (προσοχή, δεν βάζουμε πολύ γιατί η γεύση του είναι έντονη).
- Σοτάρουμε τα πουλιά σε καυτό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με τα κρασιά.
- Αφου εξατμιστεί, συνεχίζουμε με το χυμό απο τα πορτοκάλια και το μέλι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε χύτρα ή μια ώρα περίπου σε απλή κατσαρόλα.
Καλη σας ορεξη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 16168 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |