Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπεκατσες με μελι και πορτοκαλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Σάββατο, 13/12/08
dsc00043_400
Υλικα
  • 2 μπεκάτσες
  • 1 πέρδικα
  • χυμό απο 2 πορτοκάλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κουταλάκι γλυκού γλυκάνισο
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • ½ λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι κρασιού ροζέ ημίγλυκο οίνο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
  •   Γεμίζουμε τις κοιλίτσες των πουλιών (που έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά) με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το γλυκάνισο (προσοχή, δεν βάζουμε πολύ γιατί η γεύση του είναι έντονη).
  • Σοτάρουμε τα πουλιά σε καυτό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με τα κρασιά.
  • Αφου εξατμιστεί, συνεχίζουμε με το χυμό απο τα πορτοκάλια και το μέλι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε χύτρα ή μια ώρα περίπου σε απλή κατσαρόλα.

 Καλη σας ορεξη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 16168
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 14-12-2008 09:16
 
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για το γιορτινό τραπέζι!
 
KristineS
2. 14-12-2008 10:54
 
Γεια σου Ιωάννα με τις απίθανες συνταγές σου!  
Αυτό θα πει να έχεις άντρα κυνηγό: Γίνεσαι εξπέρ στο θέμα. ;)
 
despoinaki
3. 14-12-2008 12:09
 
Ευχαριστω πολυ και τις δυο κυριες.Ο καθενας στο ειδος του δεσποινακι μου.
 
iwanna

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )