Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρνάκι το Ελληνικόν! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από St3lios   
Κυριακή, 14/12/08
Φινάλε και καλή σας όρεξη!

Η συνταγή που ακολουθεί αναδεικνύει το μεγαλείο της Ελληνικής κουζίνας και σκοπό έχει να... τονώσει την μνήμη μας και να απογειώσει τους γευστικούς μας υποδοχείς!
Είναι πανεύκολη, μάλλον οικονομική, και σχετικά γρήγορη.

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 1,5 κιλό αρνάκι, σπάλα κατά προτίμηση, κομένο σε μεριδούλες.
  • Προετοιμασία
  • 2 πατάτες ζωηρές, κομμένες σε κύβους σαν μεγάλα ζάρια.
  • 2 ντομάτες επίσης ζωηρούλες, ψιλοκομμένες.
  • 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα με μαχαίρι, όχι στον τρίφτη).
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  • 100 gr φέτα σε κυβάκια
  • Μιά χούφτα φυλλαράκια ΦΡΕΣΚΟΥ δυόσμου.
  • Μισό ποτηράκι του κρασιού παρθένο ελαιόλαδο.
  • Αλάτι και φρεσκο-τριμμένο πιπέρι.
  • Προαιρετικά 2 φετούλες ψίχα ψωμιού.
Προετοιμασία
  • Θα χρειαστείτε μια πυρέξ ή πήλινη γάστρα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο σας, (πάνω-κάτω) στους 220 βαθμούς.
Εκτέλεση:
Λαδώστε καλά την γάστρα σας. Τοποθετείστε όλα τα υλικά σας στη γάστρα όπως εσείς θέλετε. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Προσοχή στο αλάτι διότι η παρουσία της φέτας ήδη δίνει τον αλμυρό τόνο στο φαγητό μας. Επειδή θα κατεβάσει υγρά, μπορείτε να προσθέσετε την ψίχα από δύο φέτες ψωμί (σε κομματάκια ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά) και έτσι θα έχετε μια πιο "στεγνή" προσέγγιση του ζητήματος.

Πριν το φούρνο

 Καπακώστε την γάστρα σας και φουρνίστε για περίπου μία ώρα στους 220. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατός σας.
Σερβίρετε ζεστό συνοδεία ενός κρασιού του γούστου σας.

Καλή σας όρεξη!

* Το μυστικό στην επιτυχία του συγκεκριμένου φαγητού είναι η ύπαρξη του δυόσμου, η οποία αρωματίζει και αναδεικνύει όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Στο φούρνο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (28) | Εμφανίσεις: 15516
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 15-12-2008 09:35
 
Πάρα πολύ ωραία ιδέα!! σε ευχαριστούμε για την ωραία παρουσίαση :eek :eek
 
xanthibax
2. 15-12-2008 09:55
 
Πολύ καλό και πρωτότυπο, ξεφεύγει και από το συνηθισμένο αρνάκι φούρνου. :zzz :)
 
Line
3. 15-12-2008 13:49
 
Εκπληκτική φαγητό. Όλα τα υλικά του είναι υπέροχα. Εντάχθηκε ήδη στις αγαπημένες μου. :zzz
 
Mary
4. 15-12-2008 13:59
 
Τα καρότα να είναι ζωηρά;  
Η φέτα να είναι λίγο άτακτη; 
Όπως και να έχει είναι ένα φαγητό που σου σπάει τη μύτη ακόμη και από τον υπολογιστή!!! 
Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε
 
despoinaki
5. 18-12-2008 02:21
 
αυτο το πεντανοστιμο φαγακι, μπορουμε να το κανουμε και με αλλο κρεατακι;; 
τελειο φαινεται!! :zzz :)
 
soulapapaf
6. 17-04-2010 22:54
 
Το έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες, το άφησα μέν διπλάσιο χρόνο και το γύρισα κάποια στιγμή το κρέας κι απο κάτω για να ψηθεί. Βγήκε πεντανόστημο αλλα δεν ήταν τόσο λαχταριστό οπτικά όπως στη φωτογραφία. Ο φίλος που έγραψε τη συνταγή πάντως είναι σίγουρα μερακλής και ξέρει να τρώει καλό φαγητό!
 
stellina
7. 27-05-2012 01:19
 
τι είναι οι ζωηρές πατάτες;
 
ann36

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός