Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σμυρναίικο Πιλάφι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Κυριακή, 14/12/08
Υλικά
  • 1 ½ κούπα ρύζι Νυχάκι
  • ½ κούπα κριθαράκι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 5-6 κ.σ κουκουνάρι
  • 5 κούπες ζωμός κότας
  • 1/3 κούπας κρασί λευκό
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι τα κουκουνάρια μέχρι να σκουρύνουνε πολύ. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να σκουρύνει (λιγότερο από τα κουκουνάρια) και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά και μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.Ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Περιοδικά ελέγχουμε και ανακατεύουμε μαλακά για να μη μας πιάσει το πιλάφι. Βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα για κέικ, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με πιπεριά Φλωρίνης δημιουργώντας ένα «φιόγκο».

Μυστικά
Για πιο σπυρωτό πιλάφι χρησιμοποιούμε barboiled. Προαιρετικά και για περισσότερο χρώμα μπορούμε να βάλουμε και ½ κούπα σπυριά από ρόδι. Ανακατεύουμε με το ρύζι αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά και αμέσως μετά αφαιρούμε το πιλάφι από την κατσαρόλα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 11797
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )