Γενικα στο σπιτι μας τα χωριατικα πουλερικα δινουν και περνουν,σε σημειο να εχω παθει αρνηση να τα μαγειρευω.Αποφασισα λοιπον να φτιαξω αυτη τη φορα τον κοκκορα στη γαστρα μηπως και το δω με αλλο ματι. Πραγματικα εγινε υπεροχος.Σας δινω τη συνταγη.
Yλικα:
- 1 κοκορας 2,5 περιπου κιλα κομμενος σε μεριδες
- 500 γρ χυλοπιτες
- 1 ποτηρι λαδι
- 1 κρεμμυδι χοντροκομμενο και προαιρετικα 2 σκελιδες σκορδο
- 2 ντοματες τεμαχισμενες ή μια κονσερβα ντοματακια τεμαχισμενα
- 1/2 ποτηρι κρασι
- 1 πιπερια τεμαχισμενη
- 1/2 ποτηρι χυμος ντοματας
- αλατι,πιπερι,λιγη κανελλα
Eκτελεση: Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε στο λαδι τα κομματια του κοκορα αφου τα εχουμε αλατοπιπερωσει. Μολις ροδισουν σβηνουμε με το κρασι και τα αφαιρουμε,τα βαζουμε στη γαστρα και βαζουμε το κρεμμυδι ,την πιπερια και ολα τα αλλα υλικα για να φτιαξουμε τη σαλτσα μας. Μολις η σαλτσα αρχισει να δενει την αδειαζουμε και αυτη στη γαστρα(δεν προσθετουμε νερο). Αναβουμε το φουρνο μας αρχικα στους 220 βαθμους και μετα το πρωτο μισαωρο χαμηλωνουμε στους 170. Ψηνουμε συνολικα για περιπου 3 ωρες. Προς το τελος ανοιγουμε τη γαστρα και ριχνουμε τις χυλοπιτες μας αν δουμε οτι δεν εχει υγρα προσθετουμε μισο ποτηρι νερο. Καλη επιτυχια!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 38964 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |