Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ορτυκια μεθυσμενα με κονιακ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Δευτέρα, 15/12/08
dsc00041_400
Υλικα
  • 10 ορτυκια
  • 2 κρεμμυδια
  • 1 φλιτζανι του καφε κονιακ ανα ορτυκι
  • ½ φλιτζανι ελαιολαδο
  • αλατι-πιπερι
  • ½ φλιτζανι βουτυρο
Εκτελεση
  • Στραγγιζουμε τα ορτυκια απο τη μαρινατα(κρασι ροζε η κοκκινο και ξιδι) οπου το εχουμε αφησει απο τηνπροηγουμενη.
  • Ζεσταινουμε το βουτυρο μαζι με το ελαιολαδο σε βαθια κατσαρολα και ριχνουμε τα ορτυκια ενα-ενα και τα σωταρουμε και απο τις δυο πλευρες μεχρι να ροδισουν. Σβηνουμε με το κονιακ.
  • Αποσυρουμε την κατσαρολα απο το ματι της κουζινας και κανουμε τα ορτυκια φλαμπε αναβοντας ενα σπιρτο. Μολις καταλαγιασουν οι φλογες επιστρεφουμε το φαγητο στο ματι της κουζινας.
  • Προσθετουμε αλατι πιπερι και λιγο νερο.Σκεπαζουμε τα ορτυκια και αφηνουμε να σιγοβρασουν για 15-20 λεπτα.

Σερβιρουμε τα ορτυκια πανω σε φρυγανισμενες φετες ψωμιου και γαρνιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο και φετες λεμονιου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 18395
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 25-12-2008 18:17
 
Ιωάννα μου,  
να είσαι καλά. Μια εύκολη συνταγή με καταπληκτικά αποτελέσματα[/B]. Δεν μπορούσα να το φανταστώ πως με δύο μόνο υλικά θα έβγαινε αυτό το αποτέλεσμα. Γλείψαμε τα πιάτα μας. 
Σε ευχαριστούμε πολύ.:zzz  
Υ.Γ. Κακώς φοβήθηκα το πολύ κονιάκ.
 
despoinaki
2. 30-11-2012 21:44
 
Τρελαίνομαι για ορτύκια. Οντως τους πάει το κονιακ. Μόνο εγώ τα τρώω στο σπίτι!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )