Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λουκάνικα με πατάτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από melita   
Δευτέρα, 15/12/08
Υλικά:
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ λουκάνικα μικρά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλ. σπόροι φινόκιο
  • 750 γρ. πατάτες σε φέτες ΄
  • ξύσμα και χυμός 1/2 λεμονιού
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 κουτ. μαιντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνοο στους 180 βαθμούς.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα, ανακατεύοντας μερικές φορές, για 3-4 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
  • Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι , το σκόρδο, τους σπόρους του φινόκιο και μία ακόμα κουταλιά απο το ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν .
  • Ρίχνετε μέσα τις πατάτες , τα λουκάνικα , το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, τον μισό μαιντανο και αλατοπιπερώνετε.
  • Μεταφέρετε τα υλικά σε ταψί , περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο , 120 ml περίπου νερό , σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30-40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες.
Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαιντανο και σερβίρετε!

Παραλλαγή:

  • Μπορείτε να μην ψήσετε το φαγητό στο φούρνο , αλλά να συνεχίσετε να το μαγειρεύετε στην κατσαρόλα.Θα γίνει σε λιγότερο χρόνο και δεν θα χρειαστει να λερώσετε δύο σκεύη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 11585
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-10-2010 17:18
 
ΑΜΑΝ!ΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!
 
elbel

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 08/04/12 )