Υλικά (για 60 κομμάτια)
- 400 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 κουτί κακάο
Για άρωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας σας, κρέμα από ξύδι μπαλσάμικο ή τσίλι
Εκτέλεση - Σε ένα σκεύος με βαρύ πάτο λειώνουμε τη σοκολάτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας σποραδικά για να ενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το «άρωμα που έχουμε διαλέξει και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα ρηχό παραλληλόγραμμο ταψάκι απλώνουμε μεμβράνη. Ρίχνουμε το μείγμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα. Απλώνουμε ακόμα μία μεμβράνη και πατάμε ελαφρά να κολλήσει πάνω σε ολόκληρη την επιφάνεια. Αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα μέσα στο ψυγείο για να γίνει μία σκληρή και συμπαγής μάζα.
- Πασπαλίζουμε μία σανίδα κοπής με μπόλικο κακάο. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το ταψάκι και αναποδογυρίζουμε στη σανίδα κοπής. Αφαιρούμε και το άλλο κομμάτι μεμβράνης. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με ένα μακρύ, βαρύ μαχαίρι. Βυθίζουμε το μαχαίρι μέσα σε χλιαρό νερό ανάμεσα στα κοψίματα. Βάζουμε το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια. Κουνάμε μαλακά το μπολ για να κολλήσει το κακάο πάνω στα κομμάτια. Το κακάο θα καλύψει τις όποιες ανωμαλίες προκύψουν από το κόψιμο.
- Διατηρήστε τις τρούφες σοκολάτας μέσα στο ψυγείο. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 5-6 μέρες.
Όσο για τη σκόνη τσίλι πιστέψτε με είναι εκπληκτική η γεύση της μέσα στη σοκολάτα. Είναι το κάτι άλλο.... Μπορείτε να αρωματίσετε το κακάο με λίγη βανίλια ή με τριμμένη μαστίχα. Ρενάκι εξαιρετικά αφιερωμένη σε σένα αυτή η συνταγή για να γλυκάνεις όσους αγαπάς αυτές τις γιορτές. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 17246 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |