Είχαμε την τύχη σε επίσκεψη στο εξοχικό φίλων να υπάρχει δέντρο με μικρά μανταρινάκια.Έτσι προέκυψε γλυκό του κουταλιού που σύμφωνα με δοκιμαστές είναι το καλύτερο!!! Υλικά
- 1 κιλό μικρά μικρά μανταρινάκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- Χυμό ενός λεμονιού.
- 750ml νερό
Διαδικασία Κατ’ αρχήν πρέπει να βρείτε πολύ μικρά μανταρινάκια χωρίς κουκούτσι. - Τρίβουμε την φλούδα τους με ένα τρίφτη χειρός πολύ ελαφριά χωρίς να τα τραυματίσουμε. Αφαιρούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι από τη φλούδα στο σημείο που υπάρχει το κοτσανάκι.
- Ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του βρασμού για άλλες δύο φορές. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε τα μανταρινάκια πάνω σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για 6-12 ώρες να στραγγίξουν καλά.
- Τοποθετούμε το νερό σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε για5 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα μανταρινάκια μέσα στο σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε ( σκεπασμένη με πετσέτα) για 12 ώρες.
- Ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι ανακατεύοντας την κατσαρόλα για να πάει σιρόπι μέσα στα μανταρινάκια.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού λίγο πριν το τέλος του δεσίματος του σιροπιού.
- Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7761 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |