Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουραμπιέδες με κακάο και φουντούκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Σάββατο, 20/12/08

Αυτοί, δεν είναι βέβαια οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες, αλλά αρέσουν πάρα πολύ. Χρησιμοποίησα την κλασσική συνταγή στην οποία πρόσθεσα κακάο, και αντικατέστησα το αμύγδαλο με φουντούκι.

Υλικά:
  • 500 γρ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
  • 5+1/2 κούπες αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο (περίπου 1 kgr)
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 βανίλιες
Για το πασπάλισμα:
  • 3-4 πακέτα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1-2 κουτ. σούπας ανθόνερο
Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκανίτσα και ζυμώνουμε να γίνει ομοιογενής ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο. Ζυμώνουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε πάνω σε αντικολητικό χαρτί. Δυσκολεύουν λίγο στο πλάσιμο γιατί η ζύμη σκληραίνει στο ψυγείο, αλλά είναι απαραίτητο για να βγεί κουραμπιές. Αν ψηθεί κατ'ευθείαν φουσκώνει πιο πολύ στο ψήσιμο και βγαίνει σαν κουλουράκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα, στη μέση του φούρνου, 13-15 λεπτά την κάθε λαμαρίνα. Μην φοβηθείτε αν είναι μαλακοί μόλις βγούν, κρυώνοντας σκληραίνουν.
Τώρα το άχνισμα: Έχουμε μπόλικη άχνη κοσκινισμένη σε δυο μπώλ, και σε ένα καθαρό ψεκαστήρι σαν αυτό που ψεκάζουμε τα ρούχα βάζουμε το ανθόνερο και το απογεμίζουμε με νερό. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν λίγο, τους ψεκάζουμε με νερό και τους ρίχνουμε στο πρώτο μπωλ να πασπαλιστούν και τους αφήνουμε μέχρι να βγεί η επόμενη φουρνιά. Τους ρίχνουμε στο δεύτερο μπωλ και τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν καλά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 8004
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 22-12-2008 13:19
 
Eίμαι σίγουρη για την επιτυχία τους Αρχοντία γιατί εγώ για δεύτερη χρονιά φτιάχνω τους δικούς σου με αμύγδαλο και είναι υπέροχοι !!
 
ata
2. 22-12-2008 13:43
 
Χαίρομαι που σας αρέσουν! Είναι ακριβώς η ίδια συνταγή για βάση. 
Καλές γιορτές!!
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/12/09 )