Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πουγκιά Λέρου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 22/12/08
mas_029_400

Αυτή τη συνταγή τη βρήκα σε ένα παλιό τεφτέρι συνταγών της γιαγιάς μου που τελικά αποδείχτηκε θησαυρός. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε όσο κι εγώ.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 κ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 3 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

Για τη γέμιση

  • 3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1/2 ποτήρι νερού μέλι
  • 1 + 1/4 ποτήρι νερού αμύγδαλα ή καρύδια αλεσμένα
  • λίγη μαστίχα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 ποτήρι νερού σουσάμι καβουρδισμένο και περασμένο μια φορά από το multi

Για το σιρόπι

  • 1 λιτρο νερό
  • 250 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Ρίζνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη αφράτη να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.mas_033_400

Βάζουμε το σιρόπι να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψωμί ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσει. Ρίχνουμε και όλα τα υλικά της γέμισης με τα αμύγδαλα τελευταία και ανακατεύουμε καλά. Αν η γέμιση είναι πολύ αραιή βάζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Ανοίγουμε από τη ζύμη μας λεπτά πιτάκια στρογγυλά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή μπωλ. Βάζουμε στη μέση μία κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε καλά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ίσα να ροδίσουν. Κατόπιν, όπως είναι ζεστά τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τα βουτάμε σε άχνη.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11856
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 24-12-2008 12:38
 
Βαγγούλα μου μπράβο κοριτσάκι υπέροχα τα πουγκιά σου!Και μου λες εμένα πως δεν έχεις χέρι στα γλυκά! 
Μου αρέσει πολύ η μυρωδάτη γέμιση με την μαστίχα, το σουσάμι και το μοσχοκάρυδο!
 
al1975
2. 24-12-2008 14:28
 
ααα τωρα το ειδα..τι ωραιο γλυκο ειναι αυτο?να ρωτησω μοιαζει με σκλατσουνι λιγο? 
μπραβο βαγγο!!
 
margarita79
3. 24-12-2008 16:02
 
Ναι μοιάζει λίγο αλλά είναι πιο αφράτη και σιροπάτη η γέμιση ενώ η ζύμη είναι τραγανή. Αγγελική φέτος μπήκα δυναμικά στην κουζίνα και είπα να τα φοβηθώ τα γλυκά . ;)
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 09/09/14 )