Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χαλβάς Πολίτικος Νο.01 (με βούτυρο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Τετάρτη, 24/12/08
Υλικά:
  • 300 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 350 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα
  • 450 γρ ζάχαρη άχνη
  • 600 ml γάλα
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα , τα κόβουμε στη μέση και τα καβουρδίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο.Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλάΠροσθέτουμε το γάλα και τέλος την κρέμα γάλακτος.Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά περίπου .
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με το καπάκι και την αφήνουμε σε αυτή τη θέση για μισή ώρα περίπου.
  • Σερβίρουμε το χαλβά ζεστό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  • Μπορούμε να τοποθετήσουμε το χαλβά σε μια φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια.
  • Ξεφορμάρουμε γυρίζοντας την φόρμα ανάποδα και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6640
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/10/14 )