Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ριζότο καλαμπρέζε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από melita   
Τετάρτη, 24/12/08
Υλικά:
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 50 γρ.βούτυρο
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινού
  • 300 γρ ρύζι για ριζότο(καρολίνα)
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ πάπρικα
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 2 κ.σ ντοματοπελτέ
  • αλάτι,πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
  • Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε μπουκιές.
  • Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε το κοτσάνι , τα σποράκια και τις κόβουμε σε κυβάκια.
  • Πλένουμε το δεντολίβανο, το στεγνώνουμε και ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια από τα κοτσάνια.
  • Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει βράση και τον φυλάμε ζεστό.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σωτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο,αλλά να μην πάρει χρώμα.
  • Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε καλά το κόκκινο κρασί , την πάπρικα, το κάρυ και τον πελτέ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε το ρύζι σς μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά,ώσπου να πιει το ρύζι σχεδόν όλο το υγρό.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
  • Ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας 2 κουταλιές ζωμό βοδινού και αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά με ανοικτό καπάκι , ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε ,ώσπου το ριζότο να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή αλλά να κρατάει ακόμα.
  • Καλή σας επιτυχία!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  • Στο ριζότο αυτό πηγαίνει πολύ και ο αρακάς ,το καλαμπόκι ή φασολάκια πράσινα τα οποία τα βράζετε και αυτά, ή μπορείτε να τα αγοράσετε σε κονσέρβα και να τα προσθέσετε στο τέλος.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7002
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-12-2008 21:08
 
Μελιτάκι super φαίνεται. Μπορείς να μου διευκρινίσεις πόσο δεντρολίβανο βάζουμε γιατί στα υλικά δε φαίνεται?
 
rena
2. 28-12-2008 01:10
 
Ρενάκι μου εγώ βάζω 1-2 κλωναράκια. 
Εσύ μπορείς να βάλεις όσο θέλεις, είναι ανάλογα πόσο σου αρέσει ή όχι. 
Ελπίζω να σου αρέσει. 
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός