Έχει υποβληθεί από melita
|
Τετάρτη, 24/12/08 |
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 50 γρ.βούτυρο
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο
- 1 λίτρο ζωμό βοδινού
- 300 γρ ρύζι για ριζότο(καρολίνα)
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ πάπρικα
- 1 κ.σ. κάρυ
- 2 κ.σ ντοματοπελτέ
- αλάτι,πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε μπουκιές.
- Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε το κοτσάνι , τα σποράκια και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Πλένουμε το δεντολίβανο, το στεγνώνουμε και ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια από τα κοτσάνια.
- Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει βράση και τον φυλάμε ζεστό.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σωτάρουμε.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο,αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε καλά το κόκκινο κρασί , την πάπρικα, το κάρυ και τον πελτέ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε το ρύζι σς μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά,ώσπου να πιει το ρύζι σχεδόν όλο το υγρό.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
- Ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας 2 κουταλιές ζωμό βοδινού και αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά με ανοικτό καπάκι , ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε ,ώσπου το ριζότο να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή αλλά να κρατάει ακόμα.
- Καλή σας επιτυχία!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: - Στο ριζότο αυτό πηγαίνει πολύ και ο αρακάς ,το καλαμπόκι ή φασολάκια πράσινα τα οποία τα βράζετε και αυτά, ή μπορείτε να τα αγοράσετε σε κονσέρβα και να τα προσθέσετε στο τέλος.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8783 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )
|