φωτογραφίες από το μέλος : Mary Υλικά: - 500 γρ φύλλο (που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπακλαβά κτλ)
- 1 βιτάμ ή φυτίνη
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 3 κούπες αμύγδαλα ή καρύδι
- 6 αυγά
- 1-2 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
Εκτέλεση
- Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κονιάκ με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά-λίγη μαρέγκα κ.ο.κ. και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
- Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και κόβουμε από πάνω.
- Ραντίζουμε με λιωμένη φυτίνη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε: - 3 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλα
- 2 1/2 κούπες νερό
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Καλή σας επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 22338 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |