Αυτή η συνταγή ήρθε στα χέρια αντιγραμμένη άγνωστο από ποιο βιβλίο συνταγών!!! Όμως με απογοήτευσε το αυθεντικό διότι αν δεν προσέθετα το νερό δεν επρόκειτο να γίνει μαρμελάδα!!!!
Υλικά
- 1 κιλό κυδώνια
- Ένα ποτήρι χυμό ροδιού (περίπου τρία μεγάλα ρόδια)
- Ένα ποτήρι νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- Αρμπαρόριζα ένα κλαδάκι
- Χυμό ενός λεμονιού
Διαδικασία - Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
- Καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε τα σπόρια τους στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι τσαγιού.
- Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια με το χυμό του ροδιού το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να αρχίσει η μαρμελάδα να δένει .
- Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και τον χυμό του λεμονιού.
- Μόλις η μαρμελάδα μας έχει δέσει αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Αυτή η μαρμελάδα μοιάζει ελαφρώς με γλυκό οπότε μπορείτε να τη φάτε όπως εσείς αγαπάτε!!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 22592 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |